Sport

A magyar csapat a 6-3 óta először nem kapott ki Angliában

A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott kedden az Eb-ezüstérmes angol csapat vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulójában, de bravúrja ellenére negyedik maradt a csoportjában.

    A Wembley Stadionban rendezett mérkőzésen Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Sallai Roland büntetőjével a 24. percben került előnybe, a házigazdák pedig a 37. percben egy pontrúgást követően John Stones révén egyenlítettek.
    A nemzeti együttes az Évszázad mérkőzése, azaz a 68 évvel ezelőtti legendás, 6-3-as diadal óta először nem kapott ki Angliában. Azóta nyolcszor vereséggel tért haza a szigetországból.
    A magyar válogatott november 12-én San Marinót fogadja, majd három nappal később Lengyelországban zárja a kvalifikációs sorozatot.

    Vb-selejtezők, 8. forduló, I csoport:
Anglia-Magyarország 1-1 (1-1)
—————————–
London, Wembley Stadion, 69 380 néző, v.: Alejandro Hernández (spanyol)
    gólszerzők: Stones (37.), illetve Sallai (24., 11-esből)
    sárga lap: Shaw (22.), illetve Schäfer (42.), Szoboszlai (90.)

    Anglia:
    ——-
Jordan Pickford – Kyle Walker, John Stones, Tyron Mings, Luke Shaw – Phil Foden, Declan Rice, Mason Mount – Raheem Sterling (Henderson, 76.), Harry Kane (Abraham, 76.; Ollie Watkins, 92.), Jack Grealish (Saka, 62.)

    Magyarország:
    ————-
Gulácsi Péter – Lang Ádám, Szalai Attila, Kecskés Ákos – Nego Loic (Bolla Bendegúz, 92.), Nagy Ádám, Schön Szabolcs (Holender Filip, 68.), Schäfer András (Vécsei Bálint, 79.), Nagy Zsolt – Szoboszlai Dominik (Nikolic Nemanja, 92.) – Sallai Roland (Hahn János, 79.)

    I. félidő:
    ———-
    24. perc: egy magasra felpattanó labdát Nego fejjel vitt volna el Shaw elől, az Európa-bajnoki döntőben gólt szerző balhátvéd azonban úgy szabadított fel, hogy közben eltalálta a magyar játékos fejét. A spanyol játékvezető büntetőt ítélt – a VAR jóváhagyta a döntést -, Sallai pedig a másik irányba induló Pickford mellett a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).
    37. perc: Foden végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, élesen középre lőtt labdáját megcsúsztatták, Stones pedig közvetlenül a kapu torkából a hálóba helyezett (1-1).

    Az angol drukkerek kapu mögött helyet foglaló keménymagja hangos füttykoncerttel fogadta a magyar himnuszt, amely alatt végig énekeltek. A magyar válogatott napra pontosan 119 évvel ezelőtt játszotta első hivatalos mérkőzését, akkor Ausztria vendégeként 5-0-s vereséget szenvedett.
    A találkozó gyászszünettel – amely hangos tapsvihar volt – indult az angolok 1966-ban világbajnok legendái, a szeptemberben elhunyt Jimmy Greaves és Roger Hunt tiszteletére.
    Nem sokkal a kezdés után kisebb verekedés tört ki a magyar szektorban, fekete ruhás szurkolók csaptak össze a rendőrökkel, de rövid idő belül helyre állt a nyugalom. A rendőrség közleménye azért hatolt a szektorba, hogy előállítson egy drukkert, aki rasszista megjegyzésekkel illetett egy rendezőt.
    Az első veszélyes helyzetre nyolc percet kellett várni, Shaw indult meg a bal oldalon, beadását követően pedig Nagy Zsolt az utolsó pillanatban tudott Kane elől menteni. A magyarok a 14. percben jutottak először a házigazdák kapujáig, egy szépen felépített támadás végén Sallai lőtt jócskán fölé.
    A 24. percben előnybe kerültek a szervezetten futballozó magyarok a Nego által kiharcolt és Sallai révén értékesített büntetővel, ami önmagában bravúros teljesítmény, mivel az angolok idei 16 mérkőzésükből 12-szer gólt sem kaptak. Hátrányban az angolok még nagyobb nyomás alá helyezték riválisukat, melynek eredményeként a 37. percben egy szabadrúgást követően egyenlítettek.
    A fordulást követően kiegyenlítettebbé vált a játék, az angolok csak egy szöglet után tudtak veszélyes helyzetet kialakítani, igaz, Stones kis híján megszerezte második gólját. A 70. percben Kane kiugratásából Sterling került ziccerbe, de nem tudta elrúgni a labdát Gulácsi lábai mellett.
    A magyar válogatott végig szervezetten futballozott, volt, hogy percekig tudta tartani a labdát a világsztárokkal teletűzdelt riválissal szemben, a 84. percben a csereként pályára lépő Hahn hős lehetett volna, de Nagy Zsolt labdaszerzése után tíz méterről nem találta el a kaput.
    Az angolok az utolsó percekig próbálkoztak, de nem tudták újra feltörni a magyar védelmet.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Parádés hazai győzelmet aratott a Metalcom Szentes

Szabó Viktor

70 évesen is a világ legjobbjai között úszott a csongrádi Tari László

Szabó Viktor

Első helyet szereztek és továbbjutottak a szentesi Zsoldos női focistái

Szabó Viktor

Büszkeség: szentesi és csongrádi paraúszók nyakába is került érem Vásárhelyen

Szabó Viktor

Mindszenti lett az Év Életmentője

Szabó Viktor

Két szentesi úszó halmozta a pontokat Vásárhelyen

Szabó Viktor

Ötméteresek után hetedik a magyar férfi vízilabda-válogatott

Szabó Viktor

Ezüstérmes a női vízilabda-válogatott

Szabó Viktor

Döntőben a női vízilabda-válogatott

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább