Vélemény

Volner János: Néhány felvetés Márki-Zay úgynevezett „jobboldaliságával” kapcsolatban

„Néhány felvetés Márki-Zay Péter úgynevezett »jobboldaliságával« és »konzervativizmusával« kapcsolatban

Sokan örülnek annak, hogy az újbaloldali (értsd kívül zöld, belül vörös) politikát vivő Karácsony Gergely helyett a „jobboldaliságát” és »konzervativizmusát« gyakorta hangoztató Márki-Zay Péter vált a baloldali előválasztás egyik lehetséges győztesévé.

Ők azt remélik, hogy ha Márki-Zay Péter megnyerné az előválasztást, majd 2022-ben is az ő vezetésével alakulna meg egy új kormány, Márki-Zay Péter személye és jobboldali értékrendje lenne a garancia arra, hogy nem tér vissza a 2010 előtti korszak, és a nem DK-MSZP-Momentum szélsőbaloldalisága és szélsőliberalizmusa érvényesülve a kormányban. Ki kell ábrándítanunk az így gondolkodókat: optimizmusokat agyaglábakra építik, amit számos objektív tényező igazol:

1. Az élet nagy tanítómestere, a történelem arra int minket, hogy kommunistákkal szövetségben képtelenség bármifajta nemzeti gondolatot, programot vagy intézkedést érvényesíteni. Magyarország történetében volt már hasonló az 1945-49 közötti időszakban, amikor is a nemzeti-keresztény ideológiát és programot hirdető Független Kisgazdapárt – igaz terror és fenyegetés hatására – belement a kommunistákkal való közös kormányzásba.

Ez a jobb sorsra érdemes történelmi párt aztán néhány év alatt azon kapta magát, hogy fokozatosan és folyamatosan háttérbe szorul, míg végül 1949-re kialakult a kommunista egypártrendszer. Pedig az FKGP mögött ott volt a magyar társadalom jelentős részének támogatása, komoly politikai tapasztalat és országos szintű szervezettség. Márki-Zay mögött egyik sincs.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Hámori Tamás: Ezeknek tényleg van jó vastag bőr az orcáján!

cs3_admin

Szentesi Zöldi László: Magyar érdek

cs3_admin

Kötter Tamás: Ez nem az én városom!

cs3_admin

Hámori Tamás: Gyurcsány a pofátlanság világbajnoka

cs3_admin

Moderari: A „Szankciók”-ról

cs3_admin

Pilhál György: Űr marad utána

cs3_admin

Hámori Tamás: A DK nem változik

cs3_admin

Constantinovits Milán: Most sem kap könnyű küldetést az Orbán-kormány

cs3_admin

Moderari: Keresztények vagyunk ….

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább