Belföld

A Fidesz jelöltje nagy fölénnyel győzött a ráckevei időközi választáson

A ráckevei nyolcas választókerületet Simsik Zsuzsanna, a Fidesz jelöltje nyerte 66,89 százalékkal.

Második helyen a Keve jelöltje, Fehér Lóránt végzett (19,02 százalék), harmadik a DK támogatásával indult független Illés Julianna lett (10,49 százalék), negyedik a független Sápi Attila (3,61 százalék). Ráckevén a 8. számú egyéni választókerület korábbi képviselője szintén lemondott. Az időközi választáson négy jelölt indult, a választói névjegyzékben csaknem 1300 helybéli szerepelt.

A 2019-es önkormányzati választás óta ez már zsinórban a harmadik időközi választás a Pest vármegyei településen, amikor a Fidesz nyert.

Több Pest vármegyei településen tartottak vasárnap időközi önkormányzati választást.

Veresegyházon azért rendeztek voksolást, mert a várost 58 éve irányító Pásztor Béla februárban lemondott. Az időközi választáson egyetlen független jelölt indult, a választói névjegyzékben csaknem 15 600 választópolgár szerepelt.

Gyömrőn három egyéni választókerületben is új képviselőt kellett választani, a korábban megválasztott képviselők – valamennyien a Jó Itt Élni! Lokálpatrióta, Kulturális és Városfejlesztő Egyesület képviselői – ugyanis lemondtak.

Gyömrőn három időközi választást is tartottak, mindhármat a helyi ellenzéki Hajnal Egyesület Gyömrőért jelöltjei nyerték. Az 5. választókerületben Kisberk Szabolcs, a Mi Hazánk sajtófőnöke lett a második, a Jó Itt Élni (JIÉ) jelöltje, a harmadik. A 7. és 8. választókerületben a JIÉ a második, a Mi Hazánk a harmadik lett.

Forrás: magyarnemzet.hu


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Jó hír a csongrádi és szentesi pedagógusoknak! Minden idők legnagyobb béremelése érkezhet!

Szabó Viktor

Óriási támogatásokat jelentett be Nagy István

Szabó Viktor

IDEA: A Fidesz nagy előnnyel vezet

Szabó Viktor

Kiderült, miért szeretnek a szúnyogok egyes szentesieket és csongrádiakat jobban, mint másokat

Szabó Viktor

Elhunyt Lang Györgyi, a Pa-dö-dő énekese

Szabó Viktor

Benyújtották a törvényjavaslatot a földadó kivetésének megtiltására

Szabó Viktor

Ebből még baj is lehet: Ukrajna zsarolni kezdte Magyarországot, Brüsszel jóváhagyásával leállíthatják a Barátság vezetéket

Szabó Viktor

Mentesül a bejelentés alól az összes háztartási kút

Szabó Viktor

Gödön 57, Kiskőrösön 74 százalékkal nyert a jobboldal jelöltje

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább