Belföld

Honvédelmi csapatvetélkedőt hirdettek középiskolásoknak

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség 1000 év katonái címmel kétfordulós honvédelmi témájú szellemi csapatvetélkedőt hirdet középiskolásoknak.

    A verseny célja, hogy a középiskolások megismerjék a magyar hadtörténelem győztes eseményeit és ezáltal a szervezők bemutassák számukra a megújuló Magyar Honvédséget – közölte a minisztérium vasárnap a Facebook-oldalán.
    A honvedelem.hu/1000-ev-katonai/ oldalon is megjelent felhívásban azt írták: az első szellemi vetélkedőt a magyar hadtudomány megteremtője, a költő, író, katona és államférfi Zrínyi Miklós születésének 400. évfordulója alkalmából rendezik meg.
    Az első fordulóban, amely szeptember 17-től 2021. február 2-ig tart, négy online feladatot kell teljesíteni, amelyeket meghatározott időpontra kell beküldeni. A második fordulót jövő tavasszal tartják.
    A vetélkedőre 7 tagú csapatok jelentkezhetnek, olyan diákok, akik a 2020/2021. tanévben 9-11. évfolyamon a Honvéd Kadét Program partneriskoláiban tanulnak, illetve meghívást kapnak a Zrínyi Miklós vagy Zrínyi Ilona nevét viselő középiskolák 9-11. évfolyamos diákjai is. A csapatokat több évfolyam diákjai is alkothatják.
    A verseny összdíjazása 10 millió forint, amely a kisebb ajándékoktól honvédelmi programokon való részvételen át értékes nyereményekig terjed.
    A regisztráció a honvedelem.hu/1000-ev-katonai oldalon történik. A nevezési határidő 2020. szeptember 17.
    Zrínyi Miklós költő és hadvezér, a Szigeti veszedelem írója, a magyar történelem egyik legkiemelkedőbb alakja 1620. május 3-án született.

MTI

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Csaknem kétszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

cs3_admin

Sok lesz a napsütés, de nagy hőségre nem kell készülni a jövő héten

cs3_admin

Beutazási korlátozásokról döntött a kormány

cs3_admin

A Magyar falu programra jövőre több mint 250 milliárd forint jut

cs3_admin

AM: hétfőn indul a 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási csomag második üteme

cs3_admin

Folytatódhat a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtése

cs3_admin

Orbán Viktor: Magyarország rendben van, a behurcolás a probléma

cs3_admin

Gulyás Gergely: nem zárható ki, hogy szigorítanak az intézkedéseken

tk_arpad

A kártyás fizetések 15 ezer forintos, PIN-kód nélküli értékhatára megtartását javasolja az MNB

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább