Belföld

Honvédelmi csapatvetélkedőt hirdettek középiskolásoknak

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség 1000 év katonái címmel kétfordulós honvédelmi témájú szellemi csapatvetélkedőt hirdet középiskolásoknak.

    A verseny célja, hogy a középiskolások megismerjék a magyar hadtörténelem győztes eseményeit és ezáltal a szervezők bemutassák számukra a megújuló Magyar Honvédséget – közölte a minisztérium vasárnap a Facebook-oldalán.
    A honvedelem.hu/1000-ev-katonai/ oldalon is megjelent felhívásban azt írták: az első szellemi vetélkedőt a magyar hadtudomány megteremtője, a költő, író, katona és államférfi Zrínyi Miklós születésének 400. évfordulója alkalmából rendezik meg.
    Az első fordulóban, amely szeptember 17-től 2021. február 2-ig tart, négy online feladatot kell teljesíteni, amelyeket meghatározott időpontra kell beküldeni. A második fordulót jövő tavasszal tartják.
    A vetélkedőre 7 tagú csapatok jelentkezhetnek, olyan diákok, akik a 2020/2021. tanévben 9-11. évfolyamon a Honvéd Kadét Program partneriskoláiban tanulnak, illetve meghívást kapnak a Zrínyi Miklós vagy Zrínyi Ilona nevét viselő középiskolák 9-11. évfolyamos diákjai is. A csapatokat több évfolyam diákjai is alkothatják.
    A verseny összdíjazása 10 millió forint, amely a kisebb ajándékoktól honvédelmi programokon való részvételen át értékes nyereményekig terjed.
    A regisztráció a honvedelem.hu/1000-ev-katonai oldalon történik. A nevezési határidő 2020. szeptember 17.
    Zrínyi Miklós költő és hadvezér, a Szigeti veszedelem írója, a magyar történelem egyik legkiemelkedőbb alakja 1620. május 3-án született.

MTI

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Több mint ezerötszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

cs3_admin

Halálos tömegszerencsétlenséget okozott az embercsempész

cs3_admin

Gyorshajtókra vadásznak majd a jövő héten

cs3_admin

Ha nem enyhül a kánikula, egész hétvégén elmaradhat a kamionstop

cs3_admin

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe csütörtöktől szombat éjfélig

cs3_admin

Meghosszabbította az MVM a mérőórák bediktálásának idejét

Pászti Dániel

Több mint ezerhatszáz határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

cs3_admin

Továbbra is ingyenesen és pontosan érkeznek a tankönyvek az iskolákba

cs3_admin

Magántulajdonú gépjárművek kapnak ezentúl 480 forintos áron üzemanyagot

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább