Belföld Sport

Petry Zsolt: rég nem volt ilyen elismert helyzetben a magyar futball

Petry Zsolt szerint a magyar labdarúgás hosszú évek óta nem volt szakmailag olyan elismert helyzetben, mint most, köszönhetően a válogatott és a Ferencváros sikereinek.

    A Hertha BSC kapusedzője, a 38-szoros válogatott volt hálóőr kedden az M4 Sporthíradóban kiemelte, minden magyart büszkeséggel tölthet el, hogy a nemzeti csapat újra kijutott az Európa-bajnokságra, miközben a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepel.
    Petry Zsolt immár tizenkettedik éve dolgozik a Bundesligában, korábban a Hoffenheimnél alkalmazták, a berlinieknél pedig a hatodik esztendeje segíti a kapusok munkáját.
    “Azt gondolom, ez nem a véletlenek egybeesése, itt is határozatlan időre szól a szerződésem, ami a munkám egyfajta elismerése” – szögezte le.
    Megjegyezte, Bruno Labbadia vezetőedzőtől szabad kezet kap a kapusokkal való munkában, de másban is kikéri a véleményét a szakember.
    Petry Zsolt beszélt Gulácsi Péterről, a magyar válogatott és az RB Leipzig kapusáról, akivel régre nyúlik vissza a kapcsolatuk.
    “Erwin Koeman szövetségi kapitány idején két éven keresztül lehettem a válogatott kapusedzője, akkor többször is meghívtunk egy-egy fiatalt, Gulácsi Pétert vagy éppen Bogdán Ádámot, annak érdekében, hogy szokják a légkört, azért, hogy ha majd ha rájuk kerül a sor, gyorsan tudjanak alkalmazkodni. Péter teljesítménye nemcsak német, hanem európai szinten is elismerésre méltó. Jó fejű, felkészült kapusról van szó.” – fogalmazott.
    Szóba került Dárdai Pál, a Hertha korábbi vezetőedzőjének a visszatérése a klub utánpótlásába is. Petry Zsolt elmondta, a korábbi magyar szövetségi kapitány rendkívül fontos a klub életében, fantasztikus kisugárzása van, minden fiatal szerencsésnek mondhatja magát, aki a keze alatt dolgozhat.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Magabiztos győzelem Koszovó ellen

Szabó Viktor

Meccsnap: Szoboszlaiék történelmi mérkőzéssel folytathatják pazar sorozatukat

Szabó Viktor

Agrárminisztérium: folytatódik az öntözésfejlesztés támogatása

Szabó Viktor

Nagy Márton: fenntartható a magyar gazdaság 4 százalék körüli növekedése

Szabó Viktor

Makó fejlődik: Orbán Viktor adta át a termálfürdő új szárnyát

Szabó Viktor

A Szentes egy góllal győzött a Pécs ellen

Szabó Viktor

A DK árnyékminiszterelnöke ellen tett büntető feljelentést Pölöskei Gáborné

Szabó Viktor

Győzelemmel folytatódott a veretlenségi sorozat

Szabó Viktor

Életre kelnek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren

Szabó Viktor