Szentes

2023. január 1-től minden forint után helyi adót kell fizetni Szentesen a vállalkozásoknak

A szentesi képviselő-testület múlt heti ülésén döntött a baloldali JÖSSZ frakciója és eltörölte mind az őstermelőkre, mind a mikro- és kisvállalkozókra vonatkozó helyi adómentességet, amely megközelítőleg 800 helyi vállalkozást fog érinteni a városban.

Eddig 1,8 millió forint adóalapig mentesült minden vállalkozás a helyi iparűzési adó fizetése alól egy 2015. decemberi testületi döntésnek köszönhetően, amelyet akkor a fideszes többségű testület szavazott meg.

Az adómentesség eltörlése az előterjesztés szerint minimum 800 vállalkozást fog érinteni a változás. Évente átlagosan 35 ezer forinttal kell több helyi adót fizetni minden érintetettnek, amellyel 12,5 millió forint többletbevételre számítanak a városban.

A Kereskedelmi és iparkamara helyi képviselete kiállt a vállalkozások mellett és nem támogatta az előterjesztést, ők szerették volna megtartani 1,5 millió forintig a mentességet meghagyni, de ez a várost vezetőket nem hatotta meg, erőből többségüket kihasználva átvitték javaslatukat, a jobboldali kisebbség véleményével szemben.

A helyi iparűzési adót érintő döntéssel a mikro- és kisvállalkozók terhei növekszenek.

F.K.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

United we stand – Amerikai katonák látogattak Szentesre

Szabó Viktor

27 órás horgászversenyt rendezett a hétvégén a szentesi egyesület

Szabó Viktor

Megvédték Szentest a szuperhősök

Szabó Viktor

A szentesi és a csongrádi gyógyfürdő is az ország legolcsóbbjai között van

Szabó Viktor

A szentesi katonák is tisztelegtek a magyar hősök előtt

Szabó Viktor

Tisztjelöltek jártak Szentesen

Szabó Viktor

Országjáráson a Horváth Mihály Gimnázium diákjai

Szabó Viktor

A magyar hősökre emlékeztek Szentesen

Szabó Viktor

Menekülj gonosz, érkeznek a szuperhősök Szentesre!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább