Szentes

Sporttörténeti kiállítással segíti a leégett szentesi sportcsarnok helyreállítását a Koszta József Múzeum

Kiállítást szervez a leégett Szentes Városi Sportcsarnok történetéről a Koszta József Múzeum. A nettó árbevételt pedig felajánlja a helyreállítási alapba. A múzeum várja azoknak a relikviáknak, fotóknak, sporttörténeti emlékeknek a felajánlóit, akik hozzájárulnának a tárlat megrendezéséhez.

2021. december 30-án sajtótájékoztató keretében jelentette be a Koszta József Múzeum, hogy a sportcsarnok helyreállítását a maga módján szeretné segíteni, kiállítást szervez a gazdag sportmúlthoz kapcsolódó relikviákból.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester elmondta, rengeteg felajánlás érkezett, milliós nagyságrendű a befizetés a helyreállításra létrehozott számlára. Bármilyen felajánlást a titkarsag@szentes.hu címre várnak.

Farkas Sándor miniszter-helyettes, a térség országgyűlési képviselője szólt arról, hogy számos felajánlás érkezett Szentesről elszármazottaktól, illetve országos felajánlás is. A szentesi származású humoristák pedig egy közös est bevételét ajánlották fel a helyreállítás céljára.

Irsai Farkas László, a Koszta József Múzeum igazgatója elmondta: a jótékony célú kiállítás 2022. január 29-én nyílik majd, ahol a megépítéstől napjainkig mutatnák be a Sportcsarnok történetét, illetve kísérő rendezvényekként talk show-kat szerveznénk ismert sportolókkal. A tárlat április végéig várja majd a látogatókat. A jegybevétel nettó értékét pedig a helyreállításhoz ajánlják fel. A szentesieket és a térség lakóit arra kérik, akinek van olyan relikviája, érme, fotója vagy más egyéb sporttörténeti emléke, amelyet szívesen felajánlana, január 15-ig juttassa el a Múzeumhoz. A felajánlásokat először a 70/508-4614-es telefonszámra, vagy az igazgatosag@kosztamuzeum.hu-ra jelezzék.

Bocskay István, a kiállítás nagykövete kiemelte, Szentes azon 8 település egyike, amely a Nemzet Sportvárosa címet viseli, ehhez méltóan pedig a kiállított tárgyak a továbbiakban egy önálló sportmúzeumban is helyet kaphatnának.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kerékpárost ütött el egy személyautó a szentesi hídnál

cs3_admin

Nagyobb hanghatás várható Szentes környékén

cs3_admin

Fának csapódott egy autó a 45-ös főúton

cs3_admin

Jótékonysági úszóverseny az Üdülőközpontban

cs3_admin

6,304 millió a beoltottak, 8921 az új fertőzöttek száma Magyarországon, elhunyt 73 beteg

cs3_admin

Két autó ütközött Szentesen, hárman sérültek meg

cs3_admin

A kormány segít a leégett sportcsarnok újjáépítésében

cs3_admin

Tűz ütött ki egy 36 négyzetméteres lakóépület kazánházában Szentesen

cs3_admin

Év végi beszélgetés Szabó Zoltán Ferenccel, Szentes város polgármesterével

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább