Gasztro

Zöld spárga hollandi mártással

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

A recept 4 adagra:

Hozzávalók:

1 csokor zöld spárga 

12 dkg vaj

2 darab tojás 

Só, bors/ cayenne bors / ízlés szerint 

2 evőkanál fehérbor 

4 dl víz 

Elkészítés:

Spárga : 

Egy lábasba teszem állítva az összekötözött és a fás résztől eltávolított egész spárgát. Majd hozzáöntöm a vizet, ami nem lepi el teljesen és megpárolom a spárgát. 

Hollandi mártás: 

A vajat felforraljuk és melegen tartjuk. A tojássárgáját elkeverjük a borral és vízgőz felett egy edényben állandó keverés mellett mártást készítek. Vigyázat a víz ne forrjon, mert a tojás kicsapódhat. Amikor levesszük a tűzről a vajat, óvatosan hozzáadjuk csepegtetve keverés közben.  Majd a főszerekkel ízesítem. 



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Strucctojásos lecsó is készült a 24. Szentesi Lecsófesztiválon

Elkezdődött  – a Fidesz szentesi csapata mindenkit vár egy tányér lecsóra!

admin

Jövőhéten ismét rotyog Szentesen a lecsó 250 bográcsban a héten még lehet jelentkezni!

McChicken-t Erős Pistás majonézes szósszal és paprikás sajttal, illetve a Marhaburgert Erős Pistás szósszal és paprikás sajttal próbálhatják ki a csípős ízek kedvelői 

Magyaros csípős tekercs

admin

Karácsonyi zserbógolyó

admin

Ünnepi Halászlé

admin

Kocsonya

admin

Megválasztották az ország legjobb pálinkáit

admin