Gasztro

Kocsonya

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.

A recept 6 adagra :

Hozzávalók:

2 sertés köröm 

2 sertés farok

30 dkg sertés comb 

30 dkg füstölt sertés csülök 

2 egész fokhagyma fej 

1 vöröshagyma 

5 dkg egész bors 

2-3 evőkanál só ízlés szerint 

3 liter víz 

Elkészítés:

Jól megtisztítjuk a hozzávalókat, s szétvágjuk 5-8 centis darabokra. Megtisztítjuk a zöldségeket is. Előkészítünk egy nagy lábast és elhelyezzük bele az összes húsdarabot, zöldséget és fűszereket, majd felöntjük annyi vízzel, amely ellepi. Felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük kb. 4-5 órát, amíg annyira meg nem puhul a hús, hogy a csontok kihullanak belőle. Ekkor a húsokat egyenletesen tányérokba helyezzük, majd a levet rászűrjük, minden tányérba annyit, hogy ellepje. Őrölt pirospaprikát szórunk a tetejére dekorációként. Hagyjuk kihűlni, s hidegen fogyasztandó.

Forrás, fotó: NewGourmetChef

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Magyaros csípős tekercs

cs3_admin

Karácsonyi zserbógolyó

cs3_admin

Ünnepi Halászlé

cs3_admin

Megválasztották az ország legjobb pálinkáit

cs3_admin

Birsalma kompót

cs3_admin

A nagy melegben egy kellemes koktél: New Yorker

cs3_admin

A Karikó-féle Huncut szilva herceg lett az ország tortája

Pászti Dániel

Itt a spárga szezon, két egyszerű recept

cs3_admin

Húsvéti kalács

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább