Gasztro

Karácsonyi zserbógolyó

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc desszertemet, ami egyszerű és nagyon gyorsan elfogy. .

A recept 4 adagra

Hozzávalók

30 dkg darált háztartási keksz

30 dkg darált dió

30 dkg baracklekvár

4 evőkanál porcukor

A bevonathoz:

20 dkg étcsokoládé

1,5 evőkanál étolaj

Elkészítés:

Az első lépés, hogy egy tálban összekeverjük a kekszet, a baracklekvárt és a diót és a porcukrot. Amikor formázhatóvá válik a massza, golyókat formázunk belőle. A mérete a golyóknak tetszés szerinti. Az elkészült golyókat hűtőbe tesszük és minimum 2 órát pihentetjük. A következő lépés, hogy a csokoládét apróra törve és az olajat hozzáadva vízgőzön olvasztjuk meg. Majd 2 óra elteltével a golyókat a csokiba mártjuk majd ismét a hűtőbe tesszük 1 órára, hogy megdermedjen.

Forrás, kép: NewGourmetChef



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

McChicken®-t Erős Pistás majonézes szósszal és paprikás sajttal, illetve a Marhaburgert Erős Pistás szósszal és paprikás sajttal próbálhatják ki a csípős ízek kedvelői 🍔

cs3_endre

Magyaros csípős tekercs

cs3_admin

Ünnepi Halászlé

cs3_admin

Kocsonya

cs3_admin

Megválasztották az ország legjobb pálinkáit

cs3_admin

Birsalma kompót

cs3_admin

A nagy melegben egy kellemes koktél: New Yorker

cs3_admin

A Karikó-féle Huncut szilva herceg lett az ország tortája

Pászti Dániel

Itt a spárga szezon, két egyszerű recept

cs3_admin