Gasztro

Tejfölös Sárközi kalács

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű és nagyon finom, s fél órán belül elkészíthető.

A recept 4 adagra: 

Hozzávalók kalácshoz: 

0,5 kg liszt / szobahőmérsékletű

3 dkg élesztő 

3dl tej 

1 evőkanál cukor 

késhegynyi só 

5 dkg margarin 

 Hozzávalók a szószhoz : 

10 dkg zsír 

15 dkg tejföl 

só, bors ízlés szerint 

Elkészítés kalács: 

A hozzávalókat bedagasztom. Akkor lesz jó, ha kicsit keményebb a tészta, majd dió nagyságú tészta darabokat vékony csíkokra sodrom. Majd összefogom a két végét, hogy kerek legyen. Majd 180 fokos sütőben megsütöm. körülbelül 45-55 perc, de sütőkészülék válogatja. Érdemes sűrűbben ránézni. Akkor jó, ha aranybarna lesz a külseje és belül szép kalácsos.   

Elkészítés szósz: 

Felmelegítem a zsírt és hozzáadom a tejfölt, a sót és a borsot. 

Tanácsok: 

Én a szószt mindig melegen / nem forrón / tálalom.  És fekete borsszemekkel tálalom. 

Jó étvágyat kívánok.  

Forrás: NewGourmetChef



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Elkezdődött  – a Fidesz szentesi csapata mindenkit vár egy tányér lecsóra!

kissferenc

Jövőhéten ismét rotyog Szentesen a lecsó 250 bográcsban 🍅🫑 a héten még lehet jelentkezni!

cs3_szerk5

McChicken®-t Erős Pistás majonézes szósszal és paprikás sajttal, illetve a Marhaburgert Erős Pistás szósszal és paprikás sajttal próbálhatják ki a csípős ízek kedvelői 🍔

cs3_endre

Magyaros csípős tekercs

cs3_admin

Karácsonyi zserbógolyó

cs3_admin

Ünnepi Halászlé

cs3_admin

Kocsonya

cs3_admin

Megválasztották az ország legjobb pálinkáit

cs3_admin

Birsalma kompót

cs3_admin