Vélemény

Hámori Tamás: Érdekesen működik a liberális gondolkodás

Egy (egyébként visszaeső, erőszakos bűnözővel szembeni) rossz, halált okozó rendőri intézkedés nyomán -bár ezzel prejudikálok, hiszen ugye a rendőrt is megilleti az ártatlanság vélelme- a fél világon tüntetnek a csúnya, rasszista rendőrségek ellen. Amire több baloldali vezetésű amerikai város vezetője már reagált, csökkentik a rendőrségük költségvetését. Sőt Minneapolis-Saint Paul polgármestere egyenesen a rendőrség felszámolását jelentette be. Ami nagyjából olyan, hogy egy rossz fog miatt lefejezik az illetőt.
Tegyük félre, hogy azt hiszem a legliberálisabb embertársunk sem szeretne olyan életet, amelyben vagy megvédi saját magát, vagy jobb, ha ki sem lép az utcára. Sőt, a lakásában is célszerű, ha tart valamilyen önvédelmi eszközt. Aztán, rendőrség híján győzzön az erősebb, gyorsabb!
Ugyanakkor a felszabaduló pénzt a “rossz helyzetben levő” színesbőrű lakosság segélyprogramjaira akarják fordítani. (LA demokrata polgármestere) Ami egyrészt nyilvánvalóan nem lesz hatékony, annyi pénzt, amit egy fiatalember teszem azt, drogterítéssel, futtatással keresni tud, biztos nem fog kapni. Iskolába sem kell járni hozzá. És még a lebukás kockázata is erősen lecsökken…
Másrészt a dolog pontosan annak a beismerése, hogy bizony ezek az afroamerikai, latino, akármilyen rétegek szignifikánsan nagyobb arányban reprezentáltak a bűnözők között. De persze ők nem rasszisták.
Félreértés ne legyen: az indokolatlan rendőri erőszak helytelen és büntetendő. Viszont, a rendőrség ERŐSZAKszervezet. Egy bűnelkövető ritkán áll el a tevékenységétől szép szavak hatására. Tehát, tudomásul kell venni, a rendőrnek bizony az a dolga, hogy indokolt esetben erőszakot alkalmaz. Minden becsületes, törvénytisztelő polgár védelmében.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor