Vélemény

Hámori Tamás: Érdekesen működik a liberális gondolkodás

Egy (egyébként visszaeső, erőszakos bűnözővel szembeni) rossz, halált okozó rendőri intézkedés nyomán -bár ezzel prejudikálok, hiszen ugye a rendőrt is megilleti az ártatlanság vélelme- a fél világon tüntetnek a csúnya, rasszista rendőrségek ellen. Amire több baloldali vezetésű amerikai város vezetője már reagált, csökkentik a rendőrségük költségvetését. Sőt Minneapolis-Saint Paul polgármestere egyenesen a rendőrség felszámolását jelentette be. Ami nagyjából olyan, hogy egy rossz fog miatt lefejezik az illetőt.
Tegyük félre, hogy azt hiszem a legliberálisabb embertársunk sem szeretne olyan életet, amelyben vagy megvédi saját magát, vagy jobb, ha ki sem lép az utcára. Sőt, a lakásában is célszerű, ha tart valamilyen önvédelmi eszközt. Aztán, rendőrség híján győzzön az erősebb, gyorsabb!
Ugyanakkor a felszabaduló pénzt a “rossz helyzetben levő” színesbőrű lakosság segélyprogramjaira akarják fordítani. (LA demokrata polgármestere) Ami egyrészt nyilvánvalóan nem lesz hatékony, annyi pénzt, amit egy fiatalember teszem azt, drogterítéssel, futtatással keresni tud, biztos nem fog kapni. Iskolába sem kell járni hozzá. És még a lebukás kockázata is erősen lecsökken…
Másrészt a dolog pontosan annak a beismerése, hogy bizony ezek az afroamerikai, latino, akármilyen rétegek szignifikánsan nagyobb arányban reprezentáltak a bűnözők között. De persze ők nem rasszisták.
Félreértés ne legyen: az indokolatlan rendőri erőszak helytelen és büntetendő. Viszont, a rendőrség ERŐSZAKszervezet. Egy bűnelkövető ritkán áll el a tevékenységétől szép szavak hatására. Tehát, tudomásul kell venni, a rendőrnek bizony az a dolga, hogy indokolt esetben erőszakot alkalmaz. Minden becsületes, törvénytisztelő polgár védelmében.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Habsburg-Lotharingiai Mihály: Megnyugvás, hogy egy keresztény kormány által vezetett országban élhetek

cs3_admin

Hámori Tamás: Non avere paura

cs3_admin

Dopeman: Hallgass a Fideszre!

cs3_admin

Kovács István: A konzervatív közösség ereje nagyobb, mint gondolnánk

tk_arpad

Deák Dániel: Fidesz-győzelem Borsodban: már a főpróbán elbukott az ellenzéki összefogás

cs3_admin

Bagdy Emőke: A gyereket is toleranciára kell nevelni, viszont ezt nem óvodáskorban kell megtenni

cs3_admin

Galló Béla: Jön a Főnök

cs3_admin

Hámori Tamás: Metamorfózis

cs3_admin

Deák-Sárosi László: Azonnali rendszerváltásra van szükség a filmművészetben!

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább