Gasztro

Tonhal roston

Kedves látogatók megosztom veletek egyik kedvenc hal receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes és kímélő.

A recept 2 adagra

40 dkg tonhal (2 szelet)

3 evőkanál sertés zsír

só, bors, paprika, egyéb fűszerek ízlés szerint

3 dl víz

12 dkg rizs

30 dkg sárgarépa

petrezselyem

Elkészítés:

A halszeleteket megmossuk, leitatjuk a vizet, sózzuk, borsozzuk, majd egy fél órára állni hagyjuk. A sárgarépát lereszeljük, és egy evőkanál zsiradékon lepirítjuk. Egy deci vizet töltünk alá, hogy biztosan megpuhuljunk. Sózzuk, borsozzuk és apróra vágott petrezselyemmel meghintjük. Ez idő alatt a barnarizst 1:3 víz mennyiséggel sós vízben puhára főzzük. 2 evőkanál zsiradékon 2*2 perc alatt a halszeleteket megsütjük és a képen látható módon tálaljuk.

Megjegyzés:

Tetszőleges körettel lehet tálalni. Én a képen láthatóan barnarizzsel tálaltam. Viszont petrezselymes újburgonya is illik hozzá.

Jó étvágyat!

Forrás: Newgourmetchef



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Strucctojásos lecsó is készült a 24. Szentesi Lecsófesztiválon

Elkezdődött  – a Fidesz szentesi csapata mindenkit vár egy tányér lecsóra!

admin

Jövőhéten ismét rotyog Szentesen a lecsó 250 bográcsban a héten még lehet jelentkezni!

McChicken-t Erős Pistás majonézes szósszal és paprikás sajttal, illetve a Marhaburgert Erős Pistás szósszal és paprikás sajttal próbálhatják ki a csípős ízek kedvelői 

Magyaros csípős tekercs

admin

Karácsonyi zserbógolyó

admin

Ünnepi Halászlé

admin

Kocsonya

admin

Megválasztották az ország legjobb pálinkáit

admin