Gasztro Szentes

Jövőhéten ismét rotyog Szentesen a lecsó 250 bográcsban 🍅🫑 a héten még lehet jelentkezni!

Csapjuk bele a lecsóba! Pontosan 23. alkalommal kerül megrendezésre immár hagyományosan a szentesi Lecsó fesztivál az Apponyi téren. A szentesi paprika ma már Hungarikum, melyet idén is a szentesi DélKertész ajánlott fel a fesztiválra. 

Ez a rendezvény Magyarország 10 legnagyobb gasztrófesztiválja közé tartozik. A két napos program első állomása is igen népszerűvé vált az elmúlt években, hiszen pénteken a hagyományoknak megfelelően grill- és szalonnasütésre várják az érdeklődőket. Ezen az estén pedig utcabál gondoskodik majd a kiváló hangulatról.  Szombaton délután 3 órakor a tűzgyújtással veszi kezdetét a hagyományos lecsófőzés. Kulturális, gyermek és zenei programok szórakoztatják majd 2 színpadon is a látogatókat. Emellett a sportvilág neves csillagjaival is találkozhatunk, hiszen szintén hagyomány már, hogy a Hunor Coop ismert és elismert sportolókat fogad vendégül a rendezvényen. 

Mészáros Zoltán a Hunor Coop elnök-vezérigazgatója azt is elmesélte, hogy kezdetben  egy kis családi napként, 5-6 bográccsal indult a ma már Szentes legnagyobb rendezvényének számító Lecsó fesztivál.  

Az elmúlt években a nyár végi program igazi kulináris kihívást is életre keltett. A bográcsokban a hagyományos lecsó mellett igazán különlegesék is készültek: csokis, tarhonyás, medvehúsos, aszalt gyümölcsös, gombás, húsgombócos, chilis, lencsés de vörösboros lecsót is kóstolhatnak már az érdeklődők. 

A szervezők az ország minden részéről, határon innen és túl várják a vendégeket. A lecsófőző csapatok augusztus 30-ig jelentkezhetnek a HUNOR COOP ZRt. Kereskedelmi osztályán (Szentes, Petőfi u. 5.), vagy telefonon a +36/63/562–232/108-as, illetve a 111-es melléken vagy a +36/30/742–9553-as számon.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Óriási örömzenélésre készül Szentesen a Bohemian Betyars és a Parno Graszt

cs3_szerk2

Farkas Nikolett: sok támadás ér bennünket, de június 9-e után legfőbb szempont a lakosság problémáinak megoldása

cs3_szerk2

Civil Véradásra várnak Szentesen

cs3_szerk2

Új Digitális Közösségi Alkotóműhelyt adtak át a Pollákban és a Zsoldosban

cs3_szerk2

Szentes és Csongrád is fellélegezhet, érkezik a lehűlés és az eső

cs3_szerk2

Nyáron sem pihentek a szentesi táncosok

cs3_szerk2

Elkezdődött  – a Fidesz szentesi csapata mindenkit vár egy tányér lecsóra!

kissferenc

Megkezdődött a 23. Lecsófesztivál Szentesen

cs3_szerk2

“Bent:Csend. A Béke itt kezdődik…” – Reményik Sándor

cs3_szerk5