Belföld

Orbán Viktor: vigyük közelebb a kontinensünket a békéhez!

Európa békéhez történő közelebb vitelét nevezte Orbán Viktor miniszterelnök a magyar uniós elnökség legnagyobb lehetőségének az M1 aktuális csatornán hétfő este sugárzott interjúban.

A kormányfő – aki azt követően adott interjút Brüsszelben, hogy az ügyvezető belga miniszterelnöktől hétfőn átvette az Európai Unió soros elnökségét –  azt mondta, Európa legnagyobb gondja ma az orosz-ukrán háború, ez a következő időszak legfontosabb kérdése is. De ha Európa jövőjéről gondolkodnak, az amerikaiakat nem lehet kihagyni – közölte.

Orbán Viktor elmondta, az amerikai elnökjelöltek vitájában a konzervatív vagy republikánus elnökjelölt, Donald Trump világosan megmondta, ő 24 órán belül véget fog vetni a háborúnak, ha ő győz, akkor minimum tűzszünet lesz. Ezért Európának fel kell készülnie erre a helyzetre – jelezte.

A Fidesz elnöke a magyar, osztrák és cseh részvétellel megalakult Patrióták Európáért frakciószövetséget egy olyan összeurópai, jobboldali és hazafias politikai szerveződésként jellemezte, amely a békét, a rendet, a biztonságot és a fejlődést képviseli, és amely gyorsabban lesz “nagy parlamenti képviselői csoport, mint azt most bárki gondolná”.

“Még négy-öt nap és sokan fognak meglepődni” – jegyezte meg Orbán Viktor, hozzátéve, hogy július 8-án lesz az alakuló ülésük, és a csatlakozását már bejelentő portugál Chega mellett hamarosan egy olasz párt is csatlakozik.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Maruzsa Zoltán: tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

Szabó Viktor

Kutatás: elsöprő támogatottsága van Orbán Viktor békemissziójának, még az ellenzéki választók egy része is egyetért

Szabó Viktor

Nagy István: segítsünk a magyar termelőkön, és válasszuk a hazai dinnyét!

Szabó Viktor

Ti láttatok már világító felhőket? 

Szabó Viktor

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi 

Szabó Viktor

Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt a béke lehetőségeiről

Szabó Viktor

Ennél jobb hír nem kell mára: jó pálinkaszezont ígér az idei gyümölcstermés

Szabó Viktor

Melegben végzett munka esetén védőitalt kell biztosítani

Szabó Viktor

Nagy Márton: minden várakozást felülmúlt az infláció júniusi mérséklődése

Szabó Viktor