Szentes

A szentesi diákok is túl vannak az első megpróbáltatáson

Az első nagy kihívást megugrották a szentesi fiatalok, akik a mai napon magyar nyelv és irodalomból adtak számot tudásukról. Elcsíptünk pár tanulót, akik elárulták nekünk tapasztalataikat.

Imre tanult ugyan a vizsgákra, de nem stresszelt rá a felkészülésre. Napi 1-2 óra okulást elégnek tartott, és a hagyományos módszerekkel is szakított. A tankönyvek bújása helyett a világháló minden tudását szívta magába, ami reményei szerint bőven elég lesz a sikeres érettségihez.

Zsolt szerint nem volt nehéz az első vizsgával töltött nap. A szövegértés feladatot kifejezetten imádta, hiszen arra nem kellett tanulni. Lázár Ervin – A kovács c. novellájának elemzését szívesen szkippelte volna, de férfias küzdelemben győzedelmeskedett az irodalom felett – legalábbis ebben reménykedik.

Bencének a szakmai érettségi lesz a legfontosabb. Határvadászként képzeli el magát a jövőben, ami lássuk be vagány, hazafias, és jól tejelő állás lehet. Bencének persze nem csak a pénz a fontos, hanem szeretné védeni az országot és a családját. Emeljük kalapunk, és sok sikert kívánunk!

Robi inkább marad az iskola biztonságot nyújtó falai között, és a következő éveket még tanulással tölti. Az érettségi megszerzése után szeretné megszerezni a közszolgálati ügyintéző szakmát.

Kedden jön a diákok mumusa, a matek, ami szerdán már csak történelem lesz. Csütörtökön és pénteken angol és matek vizsgasor vár a nebulókra, akiknek ezúton is sok sikert kívánunk! 


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesre érkezik Bohár Dániel

Szabó Viktor

Kiváló szentesi tánceredményeket hozott a hétvége

Szabó Viktor

A zenét ünneplik Szentesen

Szabó Viktor

Segítsünk a Koszovóban súlyosan megsérült magyar katonának! Sürgősen vérre van szüksége

Szabó Viktor

Pillanatok alatt elfogták a rendőrök a szentesi tolvajt

Szabó Viktor

Bajnok lett a szentesi Zsoldos csapata

Szabó Viktor

Hazai pályán: Szentesi Zöld László lesz a könyvtár vendége

Szabó Viktor

A szentesi Pollák is megemlékezett a békediktátumról

Szabó Viktor

A szentesi tanárok nem kértek a “viking tapsos” baloldali provokációból

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább