Szentes

A szentesi diákok is túl vannak az első megpróbáltatáson

Az első nagy kihívást megugrották a szentesi fiatalok, akik a mai napon magyar nyelv és irodalomból adtak számot tudásukról. Elcsíptünk pár tanulót, akik elárulták nekünk tapasztalataikat.

Imre tanult ugyan a vizsgákra, de nem stresszelt rá a felkészülésre. Napi 1-2 óra okulást elégnek tartott, és a hagyományos módszerekkel is szakított. A tankönyvek bújása helyett a világháló minden tudását szívta magába, ami reményei szerint bőven elég lesz a sikeres érettségihez.

Zsolt szerint nem volt nehéz az első vizsgával töltött nap. A szövegértés feladatot kifejezetten imádta, hiszen arra nem kellett tanulni. Lázár Ervin – A kovács c. novellájának elemzését szívesen szkippelte volna, de férfias küzdelemben győzedelmeskedett az irodalom felett – legalábbis ebben reménykedik.

Bencének a szakmai érettségi lesz a legfontosabb. Határvadászként képzeli el magát a jövőben, ami lássuk be vagány, hazafias, és jól tejelő állás lehet. Bencének persze nem csak a pénz a fontos, hanem szeretné védeni az országot és a családját. Emeljük kalapunk, és sok sikert kívánunk!

Robi inkább marad az iskola biztonságot nyújtó falai között, és a következő éveket még tanulással tölti. Az érettségi megszerzése után szeretné megszerezni a közszolgálati ügyintéző szakmát.

Kedden jön a diákok mumusa, a matek, ami szerdán már csak történelem lesz. Csütörtökön és pénteken angol és matek vizsgasor vár a nebulókra, akiknek ezúton is sok sikert kívánunk! - Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Világcég járt a Zsoldosban

Szabó Viktor

Sport, egészség és rehabilitációs konferencia lesz Szentesen

Szabó Viktor

Ezernél is több thai érkezett Szentesre békétlenséget szítani

Szabó Viktor

Több képviselőt is kizártak Szentesen egy önkormányzati programból

Szabó Viktor

Zseniális videóval készült a Zsoldos a magyar költészet napjára

Szabó Viktor

Sziijártó Péterrel tárgyalt Bozó Zoltán

Szabó Viktor

Gólyákat mentettek szentesi állatvédők

Szabó Viktor

Politikai hangulatkeltésre akarják felhasználni Szentesen a Budapest Honvédot

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor