Gasztro

Birsalma kompót

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc, könnyen elkészíthető bírsalma kompót receptemet.

A recept 4-6 adagra 

Hozzávalók :

2-3 darab birsalma vagy körte

0,5 liter víz főzéshez

1 csipet só 

1-3 darab egész fahéjrúd

1-2 teáskanál fűszer gyömbér/ lehet reszelt is , 8-10 szem szegfűszeg,  

2-3 evőkanál kristálycukor vagy 1 evőkanál xilit/ cukorhelyettesítő/ 

Elkészítés:

A gyümölcsöt felvágjuk és kimagozzuk, majd apróra vágjuk. Nem kell hámozni csak a hibás részt kivágni. Egy edénybe tesszük és leöblítjük. Ezután feltesszük egy főzőedénybe a gyümölcsöt a vízzel és ízesítjük. kb 15-20 percig főzzük lassú tűzön. Amikor megpuhult a birs akkor kész. 

Tálalás: 

Én kevés lével szoktam tálalni, de ki ahogy szereti. Én a főzőlevet is elteszem 1-2 üvegbe és később megisszuk.  

Jó étvágyat kívánok!

Forrás, fotó: Newgourmetshef



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

McChicken®-t Erős Pistás majonézes szósszal és paprikás sajttal, illetve a Marhaburgert Erős Pistás szósszal és paprikás sajttal próbálhatják ki a csípős ízek kedvelői 🍔

cs3_endre

Magyaros csípős tekercs

cs3_admin

Karácsonyi zserbógolyó

cs3_admin

Ünnepi Halászlé

cs3_admin

Kocsonya

cs3_admin

Megválasztották az ország legjobb pálinkáit

cs3_admin

A nagy melegben egy kellemes koktél: New Yorker

cs3_admin

A Karikó-féle Huncut szilva herceg lett az ország tortája

Pászti Dániel

Itt a spárga szezon, két egyszerű recept

cs3_admin