Szentes

A leégett szentesi sportcsarnokról nyílt kiállítás a Koszta-múzeumban

A december utolsó napjaiban leégett szentesi Dr. Papp László Városi Sportcsarnokról nyílt kiállítás pénteken a Koszta József Múzeumban.

    A május 1-jéig látogatható Új remény című tárlat bemutatja az 1996-ban elkészült, 24×48 méteres küzdőterű, 600 férőhelyes lelátóval ellátott sportcsarnok építésének történetét. Több száz fényképfelvétel látható a csarnokban tartott eseményekről, ezeket egészítik ki a tűztől megmenekült relikviák mellett olyan tárgyak, emlékek is, melyeket magánszemélyek és sportegyesületek ajánlottak fel a kiállításra.
    Farkas Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője megnyitójában úgy fogalmazott, a december 28-án hajnalban keletkezett tűz miatt a várost és a térséget példátlan kár érte, de példátlan az az összefogás is, amely a katasztrófa után indult helyben és országszerte.
    A kormány szerdai ülésén döntött arról, hogy forrást biztosít – amennyiben az épület állapota azt lehetővé teszi – a sportcsarnok rekonstrukciójához vagy ha az szükséges, egy új létesítmény építéséhez. Emellett a katasztrófavédelem ideiglenesen egy felfújható sátrat állít föl a Klauzál Gábor Általános Iskola udvarán, hogy minél kisebb kiesés legyen Szentes sportéletében – közölte a politikus.
    Szabó Zoltán Ferenc (Jövőnk Szentes Egyesület) polgármester elmondta, az egy hónapja keletkezett tűzben a város leginkább kihasznált intézményét veszítette el.
    A csarnok az elmúlt két és fél évtizedben a hazai és nemzetközi sportesemények, Európa- és világbajnokságok mellett kulturális és társadalmi rendezvények helyszínéül is szolgált, két általános iskola diákjai pedig szinte kizárólag az intézményt használták a mindennapos testnevelés órákhoz.
    A katasztrófát követően az önkormányzat által megnyitott számlára mintegy 10 millió forint érkezett, és sok egyéb felajánlást is kaptak az ország minden részéről és külföldről.
    A tárlat teljes bevételét a közgyűjtemény az újjáépítésre ajánlotta föl.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Idős férfitől vette el a pénzét egy páros Szentesen

Szabó Viktor

Közel egy éven keresztül, többször lopott Szentesen egy 32 éves férfi

Szabó Viktor

Mellbedobással erősítene a Demokratikus Koalíció Csongrád-Csanádban

Szabó Viktor

Lopott autóval hajtottak árokba Szentesen

Szabó Viktor

Csúcsokat döntöttek a szentesi úszók Vásárhelyen

Szabó Viktor

Bozó Zoltán megelőzte Szabó Zoltánt

Szabó Viktor

Ismét közpénzből kampányolnak Szabó Zoltánék

Szabó Viktor

Bozó Zoltán is reagált az aljas lejáratókampányra

Szabó Viktor

Tudjon meg többet a férfi-női konfliktusok kezeléséről!

Szabó Viktor