Gasztro

Gombakrémleves

Megosztom veletek egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes. 

A recept 4 adagra: 

50 dkg gomba 

1 evőkanál sertés zsír / olaj / 

1 nagy fej vörös hagyma

2 db burgonya, só, bors, paprika, egyéb fűszerek ízlés szerint

1 dl tejszín 

1 db tyúkhúsleves kocka 

0,5 l víz 

Elkészítés:

Egy leveses lábasba beleteszek 1 evőkanál olajat vagy zsírt és megpirítom a hagymát. Majd hozzáadom a meghámozott és kockára vágott gombát és a  burgonyát is. Ezután ízesítem sóval, borssal ízlés szerint. Végül felengedem vízzel. Megfőzőm a burgonyát a gombát  és beleteszem az tyúkhúsleves kockát. Ezután felengedem a tejszínnel. Legvégül botmixer segítségével összeturmixolom a levest és felforralom. Elkészítési ideje, minimum 15-20 perc.

Megjegyzés: 

Tejszínhabbal és petrezselyem zöldell díszítettem. A burgonyát csak a sűrítés miatt tettem bele. 

Jó étvágyat!

Forrás: NewGourmetShef



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

McChicken®-t Erős Pistás majonézes szósszal és paprikás sajttal, illetve a Marhaburgert Erős Pistás szósszal és paprikás sajttal próbálhatják ki a csípős ízek kedvelői 🍔

cs3_endre

Magyaros csípős tekercs

cs3_admin

Karácsonyi zserbógolyó

cs3_admin

Ünnepi Halászlé

cs3_admin

Kocsonya

cs3_admin

Megválasztották az ország legjobb pálinkáit

cs3_admin

Birsalma kompót

cs3_admin

A nagy melegben egy kellemes koktél: New Yorker

cs3_admin

A Karikó-féle Huncut szilva herceg lett az ország tortája

Pászti Dániel