Gasztro

Gombakrémleves

Megosztom veletek egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes. 

A recept 4 adagra: 

50 dkg gomba 

1 evőkanál sertés zsír / olaj / 

1 nagy fej vörös hagyma

2 db burgonya, só, bors, paprika, egyéb fűszerek ízlés szerint

1 dl tejszín 

1 db tyúkhúsleves kocka 

0,5 l víz 

Elkészítés:

Egy leveses lábasba beleteszek 1 evőkanál olajat vagy zsírt és megpirítom a hagymát. Majd hozzáadom a meghámozott és kockára vágott gombát és a  burgonyát is. Ezután ízesítem sóval, borssal ízlés szerint. Végül felengedem vízzel. Megfőzőm a burgonyát a gombát  és beleteszem az tyúkhúsleves kockát. Ezután felengedem a tejszínnel. Legvégül botmixer segítségével összeturmixolom a levest és felforralom. Elkészítési ideje, minimum 15-20 perc.

Megjegyzés: 

Tejszínhabbal és petrezselyem zöldell díszítettem. A burgonyát csak a sűrítés miatt tettem bele. 

Jó étvágyat!

Forrás: NewGourmetShef

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Görögdinnye krémleves

cs3_admin

Csongrádi lebbencs tészta

cs3_admin

Sonkatekercs és töltött tojás Húsvétra

cs3_admin

Húsvéti sonka ínyenceknek

cs3_admin

Tejfölös Sárközi kalács

cs3_admin

Egy recept az ünnepre – Stroganoff csirke

cs3_admin

Brassói Aprópecsenye – klasszikus

cs3_admin

Karácsonyi Halászlé

cs3_admin

Házi kenyér  / Koronavírus idején /

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább