Külföld

Terrortámadás Nizzában: lefejeztek egy nőt egy templomban, egy férfi torkát elvágták, a templom előtt egy nőt pedig halálra késeltek

Az újabb franciaországi terrortámadásnak eddig három halálos áldozata van: a 70 éves nő mellett egy férfi torkát elvágták, egy másik embert pedig halálra késeltek. A támadót elfogták – írta a mandiner.hu

Késelés támadás történt a francia Nizza városában a reggeli órákban – tudósít a Le Figaro nyomán az Origo. A Nice Matin információi szerint a terrortámadás a legismertebb nizzai templomban, a Notre-Dame-ban volt és egy 70 éves asszony gyilkoltak meg, bent a templomban. Több embert pedig megkéseltek a városban csütörtök délelőtt. A támadót elfogták, ennek ellenére óriási rendőri készültség a helyszínen. A város polgármester, Christian Estrosi szerint terrortámadás történt. Ezt mondja Eric Ciotti, a régió vezetője is.

A Figaro úgy tudja, hogy tűzszerészek is érkeznek a helyszínre, akik irányított robbantást fognak végrehajtani a helyszínen. Gerald Darmanin belügyminiszter válságértekezletet hívott össze.

A rendőrség arra kérte a helyi lakosokat, hogy kerüljék a környéket. A Nice-Matin a közelben lakó és dolgozó embereket szólaltatott meg, és valamennyi lövéseket is hallottak.

Az AFP legfrissebb közleménye szerint az egyik súlyos sérült meghalt a kórházban, vagyis két embert gyilkolt meg a terrorista. Egy meg nem erősített rendőrségi forrás szerint az egyik áldozatot lefejezték, a másiknak elvágták a torkát. Az egyik nő holttestét a templomban találták meg, egy másik nőnek sikerült átmenekülnie a szomszédos kávéházba, mielőtt meghalt volna. Egy férfi is belehalt a sérüléseibe. Egy hivatalosan meg nem erősített rendőrségi forrás szerint az egyik áldozatot lefejezték, egy másiknak pedig elvágták a torkát. Nizza republikánus polgármestere, Christian Estrosi a sajtónak nyilatkozva bejelentette: Emmanuel Macron támogatásáról biztosította őt, és már útban van a város felé.

Kiemelt kép: Twitter



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Orbán Viktor: Brüsszel szintet lépett. Ha valaki kiáll a béke mellett, azt egyszerűen betiltják

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: szigorú bevándorláspolitika nélkül nem lehet Európa biztonságáról beszélni

Szabó Viktor

Brutális dróntámadás indult, Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: a nyugat-balkáni EU-csatlakozási folyamat lassúsága az egész bővítéspolitika hitelét aláássa

Szabó Viktor

Nagy István: a gazdák érdekében is változás kell Brüsszelben

Szabó Viktor

Újabb uniós csalási botrány: lecsaptak a rendőrök az újraépítési pénzek megcsapolóira

Szabó Viktor

Ursula von der Leyen: fel kell készülni a háborús kockázatokra

Szabó Viktor

Kreml: Oroszország és a NATO összecsapásához vezet, ha a Nyugat csapatokat küld Ukrajnába

Szabó Viktor

Hat ország agrárkamarája tiltakozik az EU mezőgazdasági politikája ellen

Szabó Viktor