Kistelek

Bővül a kisteleki piac

Kistelek az egyik pozitív példája annak, hogy a belföldi termékkel terítik meg a helyi piacot. Egy héten 3 különböző napon is nyitva tartanak, de leginkább pénteken keresi fel a legtöbb vásárló a helyi piacot a hétvégi bevásárláshoz és főzéshez.

Mindenképpen pozitív példa látni a helyi és környékbeli termelőket, ahogy minőségi árukínálattal szolgálnak a kilátogató vásárlóknak. Többek között, ennek eredményeképpen is indult el az a beruházás amely közel 115 800 000 forint európai uniós támogatás segítségével a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. „A projekt a TOP-1.1.3-16 Helyi gazdaságfejlesztés felhívás célkitűzéseihez kapcsolódik, összhangban a fenntartható és befogadó, növekedést célzó, belső erőforrásokra épülő, helyi gazdaságfejlesztést élénkítő, munkaalapú társadalomra vonatkozó nemzeti célkitűzéssel. A fejlesztés eredményeként a helyi mezőgazdasági termékek helyi piacokra való hatékony eljuttatását, a helyi termékek értékesítési csatornáinak infrastrukturális támogatását szolgáló agrárlogisztikai centrum jön létre, mely az infrastruktúra kialakításával raktározás, hűtve tárolás, terület bérbeadás, osztályozás, csomagolás tevékenységeknek, árusítóhelyeknek, illetve 2 üzlethelység helyszínéül szolgál a közeljövőben. A város célja a helyi piac további bővítésével, hogy lehetőség nyíljon a helyi betakarított termékek helyesen kerüljenek tárolásra, ennek következtében növelhető legyen az eltarthatóság és a boltok polcain az eladásra felkínálás időkerete. További cél, a komplex agrárlogisztikai centrum révén, hogy a helyi termelők termékei szervezetten, jól menedzselten összefogva jelenhessenek meg úgy, hogy mindeközben lehetőség nyíljon a helyi termelők termékeinek urbanizált igényeknek történő megfeleltetésére. A helyi termelői piacnak helyt adó árusítóhelyeken a piac fekvése szerinti megyében, vagy a piac 40 km-es körzetében működő gazdaságából származó mezőgazdasági, illetve élelmiszeripari termékek értékesíthetőek. A közel 1500 m2 területen 425,5 m2 bruttó alapterületű épület, valamint kicsivel több, mint 117 m2 területű szabadtéri árusítóhely jön létre. A 2 üzlethelységet is magában foglaló épületkomplexumban elkülönülten csomagoló, raktározó szekció, valamint 2 db hűtőkamra is kialakításra kerül. Komplex akadálymentesítésnek megfelelően kerül megépítésre a szociális blokk, valamint irodahelység az üzemi tevékenység irányításához. A projekt fizikai befejezésének határideje 2021. február 22. Az építkezési munkálatok jelenleg az 50%-os készültségi fokon túlmutatnak. A helyi piac működtetéséhez elengedhetetlenül szükséges eszközök beszerzése folyamatos.

T.G.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Csatornába szorult egy kiskutya Kisteleken

cs3_admin

Elismerésben részesült a kisteleki Csanki Máté bátor cselekedetéért

cs3_admin

Besurranó tolvajokat fogtak Kisteleken

cs3_admin

Önkormányzati rendelet szabályozza az avar és a száraz növényi hulladék égetését Kisteleken

cs3_admin

Vérnyomásmérőket és pulzoximétert kapott az orvosi ügyelet Kisteleken

cs3_admin

Lángolt egy autó az M5-ösön, Kistelek térségében

cs3_admin

Ismét első helyre dobták magukat a kisteleki dartsosok

cs3_admin

Vasárnap reggel megnyitja kapuit a kisteleki vásártér

cs3_admin

Felfestve az új zebra Kisteleken

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább