Belföld

Igazoltnak kell tekinteni a karanténba kerülő diákok hiányzását

child

A Nemzeti Népegészségügyi Központ nyolcoldalas ajánlást fogalmazott meg az iskolák számára, hogyan csökkenthetik a járványügyi kockázatot. Sok intézményben készülnek a hagyományos mellett a digitális oktatásra, ha szükséges. Várhatóan a személyes kontaktus a szülőkkel az új tanévben is kevesebb lesz.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című adásában elmondta, hogy legkésőbb hétfőn minden iskolában összeül a tantestület, és megtárgyalja, mi teljesíthető az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) ajánlásaiból.

Horváth szerint a nagyobb intézményeknek ezeket az óvintézkedéseket nehezebb lesz betartani, de az ajánlás sok pontját eredményesen lehet alkalmazni.

Hangsúlyozta: amennyiben egy diák koronavírus gyanújával otthon marad, akkor a karanténban töltött időszakot igazoltnak kell tekinteni,és csak akkor térhet vissza az iskolába, ha orvosi igazolása van arról, hogy meggyógyult.

A mostani helyzetben különösen fontos, hogy ha valakin a leghalványabb jelei is jelentkeznek a vírusnak, annak nem szabad bemennie az iskolában.

„A tantestületekben nagy várakozás előzi meg az idei tanévet, és mindenki hagyományos tanítást szeretne” – mondta. A digitális évkezdet főleg az elsősök számára értelmezhetetlen, de az iskolaváltásban érintett diákok számára sem előnyös – tette hozzá.

A digitális oktatással kapcsolatban elmondta, hogy a tavaszi időszak alatt összegyűlt tapasztalatokat érdemes lenne felhasználni az iskoláknak egy egységes platform kialakítására, például a diákokkal való kommunikációra és a számonkérésre.

Annyiban lesz ez a mostani tanévkezdet más a korábbinál, hogy a karantén után a tanárok látják majd, hogy milyen különbségek alakultak ki a diákok között a digitális oktatás ideje alatt.

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Pályázatot írnak ki elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlására

cs3_admin

A Nébih több mint 10 tonna húskészítményt vont ki a forgalomból Csongrád megyében

cs3_admin

Délután megkezdődik a csillagászati ősz

cs3_admin

Frissült a szén-monoxid-érzékelők listája

cs3_admin

Mindenki nyer fél évet a moratórium meghosszabbításával

cs3_admin

Huszonöt migránst tartóztattak fel az M5-ös autópályán Röszkénél

cs3_admin

Ebben az alföldi városban adtak át új vágóhidat

cs3_admin

Áder János kinevezte Novák Katalint a családokért felelős miniszterré

Endre Araczki

Baleset történt Szentesen

Endre Araczki

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább