Gasztro

Tonhal roston

Kedves látogatók megosztom veletek egyik kedvenc hal receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes és kímélő.

A recept 2 adagra

40 dkg tonhal (2 szelet)

3 evőkanál sertés zsír

só, bors, paprika, egyéb fűszerek ízlés szerint

3 dl víz

12 dkg rizs

30 dkg sárgarépa

petrezselyem

Elkészítés:

A halszeleteket megmossuk, leitatjuk a vizet, sózzuk, borsozzuk, majd egy fél órára állni hagyjuk. A sárgarépát lereszeljük, és egy evőkanál zsiradékon lepirítjuk. Egy deci vizet töltünk alá, hogy biztosan megpuhuljunk. Sózzuk, borsozzuk és apróra vágott petrezselyemmel meghintjük. Ez idő alatt a barnarizst 1:3 víz mennyiséggel sós vízben puhára főzzük. 2 evőkanál zsiradékon 2*2 perc alatt a halszeleteket megsütjük és a képen látható módon tálaljuk.

Megjegyzés:

Tetszőleges körettel lehet tálalni. Én a képen láthatóan barnarizzsel tálaltam. Viszont petrezselymes újburgonya is illik hozzá.

Jó étvágyat!

Forrás: Newgourmetchef



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

McChicken®-t Erős Pistás majonézes szósszal és paprikás sajttal, illetve a Marhaburgert Erős Pistás szósszal és paprikás sajttal próbálhatják ki a csípős ízek kedvelői 🍔

cs3_endre

Magyaros csípős tekercs

cs3_admin

Karácsonyi zserbógolyó

cs3_admin

Ünnepi Halászlé

cs3_admin

Kocsonya

cs3_admin

Megválasztották az ország legjobb pálinkáit

cs3_admin

Birsalma kompót

cs3_admin

A nagy melegben egy kellemes koktél: New Yorker

cs3_admin

A Karikó-féle Huncut szilva herceg lett az ország tortája

Pászti Dániel