Gasztro

Aszalt szilvás, olajbogyós csirkemell

Hozzávalók (4 főre):

4 fél csirkemellfilé (50-60 dkg),
kb. 1 púpozott kiskanál grill fűszerkeverék,
3 evőkanál olaj,
12 szem jóféle, puha aszalt szilva,
1-2 evőkanál vörösbor,
12 szem paprikával töltött olajbogyó,
8 vékony szelet főtt, füstölt húsos szalonna (sliced bacon)

Elkészítés:

A csirkemellet lapjában bevágjuk, kihajtjuk, téglalap alakúra kissé kiverjük. A grill fűszerkeverékkel mindkét oldalukat meghintjük, olajjal bekenjük és néhány órán át hűtőszekrényben érleljük. (Legjobb egy éjszakán keresztül otthagyni.)

Ezután a kimagozott aszalt szilvát vörösborban megforgatjuk (kicsit áztatjuk is), majd a szilvamag helyére paprikával töltött olajbogyót dugunk.

Mindegyik hússzeletbe 3-3 szilvát göngyölünk, a szalonnaszeletekkel körbetekerjük, amit ha kell, fogvájóval is rátűzünk. Előmelegített, forró sütőben (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 15 percig sütjük.

Tálaláskor a göngyölt pecsenyéket kissé ferdén fölszeleteljük. Köretnek párolt rizs és vajban sült almakarikák illenek hozzá.

Jó tanács:

Pulykamellfiléből ugyanígy készíthetjük.

Elkészítési idő: 30 perc + pácolás
Egy adag (köret nélkül): 468 kcal
Közepesen nehéz elkészíteni

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Egy csongrádi gasztroblogger az index címoldalán

cs3_admin

Barbecue pontyfilé

cs3_admin

Bakonyi ponty juhtúrós galuskával

cs3_admin

Csokoládés madártej

cs3_admin

Csokimázas, almakrémes piskótakocka

cs3_admin

Szentesen bográcsban készült a lecsó

Sipos Kitti

Négy trükk, amivel megelőzheted, hogy ételeid megromoljanak a nyári melegben

cs3_admin

A nyári főzés szabályai

cs3_admin

Isteni és látványos lengyel leves

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább