Térség

Hetvennyolc határsértőt fogtak el szerdán Csongrád megyében

Csongrád megyében hetvennyolc határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök, és egy embercsempészt is őrizetbe vettek.

A rendőrök 2019. december 11-én 0 óra és 24 óra között tizenhat esetben, ötvenhárom határsértőt tartóztattak fel Maroslele-, Szeged- és Röszke közigazgatási területén, valamint a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, török és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járőrök két csoportban huszonnégy határsértőt fogtak el Makó- és Nagylak külterületén, akik iraki, iráni, szír és palesztin állampolgárnak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök előállították őket, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az egyenruhások továbbá egy gépjárművet igazoltattak a megyében, amelynek sofőrje a megalapozott gyanú szerint nem sokkal korábban határsértőknek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez. A nyomozók a gépkocsit vezető férfit előállították a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. Kihallgatását követően őrizetbe vették és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

A magyar és a román rendőrök egy kamion közös ellenőrzése során, a jármű fülkéjében egy személyt találtak megbújva a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen. Az illegális migráns sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A tehergépjármű sofőrjével szemben embercsempészés, míg utasával szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

police.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kizártak egy politikust a Fideszből, mert a párt jelöltje ellen indul a választáson

Szabó Viktor

Pályázatok, játszóterek

Szabó Viktor

A Fidesz már nem számít Gémes László munkásságára

Szabó Viktor

Szabó Magda regényének dramatizált változatát mutatják be

Szabó Viktor

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor