Vélemény

Csibra Tibor: A nagy fideszes G.I.G.A.L.O.P.Á.S.

Újpesten Wintermantel Zsolt kilenc, Óbudán Bús Balázs nyolc, míg Józsefvárosban Sára Botond hatmilliárd forintos egyenleggel számolt el.

„Úgy szétlopta a Fidesz Budapestet, és a főváros kerületeit, hogy a leköszönő kormánypárti polgármesterek rendre milliárdos közvagyonokkal, meggyőzően pozitív költségvetéssel adják át hivatalaikat az ellenzéki koalíció győzteseinek. Újpesten Wintermantel Zsolt kilenc, Óbudán Bús Balázs nyolc, míg Józsefvárosban Sára Botond hatmilliárd forintos egyenleggel számolt el, ami a baloldal eddigi vezetői teljesítményeit tekintve valószínűleg nem lesz jellemző az önkormányzati ciklus végére. Ezt alátámaszthatja az is, hogy a győztesek már most gigahitelek felvételéről beszélnek, a politikailag, morálisan nehezen értelmezhető választási szövetségek pedig sok éhes szájat jelentenek majd, és mindenki követelni fogja majd a maga vélt jussát. 

Kilencmilliárd forintos vagyonnal adta át hivatalát utódjának a leköszönő újpesti polgármester, Wintermantel Zsolt beszámolója szerint az önkormányzat bank- és értékpapír számláin levő készpénz és állampapír állomány összege október 14-én elérte az említett összeget. A volt városvezető jelezte, hogy szeptemberben a IV. kerület saját adóbevételek 98,5 százaléka-a teljesült, ez a tavalyi év hasonló időszakához képest több, mint félmilliárd forinttal magasabb bevételt jelent. A kiadási előirányzatok szeptember végéig ig 47,8, míg a bevételi előirányzatok – állampapír értékesítés nélkül – hatvankilenc százalékon teljesültek, ami azt jelenti, hogy a költségvetés egyenlege egyértelműen pozitív.  A kerületet kilenc évig vezető Wintermantel Zsolt felhívta a figyelmet, hogy Újpesten rengeteg folyamatban lévő fejlesztés zajlik, számtalan szerződéssel rendelkező, indítható beruházás van és megannyi kiviteli tervvel rendelkező, közbeszerzés után indítható projektet adnak át az új önkormányzatnak. 

Ismert, a IV. kerületben sokak meglepetésére az Újpesten korábban szinte ismeretlen momentumos, Déri Tibor lett a polgármester, és az ellenzéki koalíció képviselőjelöltjei is bekerültek az új közgyűlésbe. Valószínűleg Déri érkezésének tudható be, hogy a korábbi önkormányzat dolgozói közül negyvenen mondtak fel a napokban, mivel nem nem akarnak együttműködni az új városvezetéssel. A távozók között fontos posztok korábbi betöltői is vannak, ami nem könnyíti meg az új polgármester dolgát, amit tetéz, hogy semmilyen településvezetői tapasztalata sincs, politikai pályáját eddig döntően aktivistaként töltötte. Nem látnak igazolódni az ellenzék korábbi mantrái a hazatalicskázott mesés vagyonokról azokban a kerületekben sem, ahol Újpesthez hasonlóan a legtöbben korábban sima kormánypárti győzelmet vártak a választók: Óbudán Bús Balázs nyolcmilliárd forintos közvagyonnal adta át hivatalát az ellenzék győztesének, Kiss Lászlónak, míg Józsefvárosban Sára Botond hatmilliárdos mérleget hagyott Pikó Andrásra, a költségvetés pedig mindkét kerületben meggyőzően pozitív. A baloldal korábbi önkormányzati regnálásait felidézve feltételezhető, hogy a koalícióban résztvevő győztesek nem lesznek képesek ilyen mérlegeket felmutatni ciklusuk végére, a készülőben lévő kótyavetyére utalhat az is, hogy ilyen kerületben már most nagyösszegű hitel felvételéről beszélnek a győztesek, és ugyanezt tanácsolta a reinkarnálódott, és főtanácsadónak visszahívott Demszky Gábor is a hivatalba lépő Karácsony Gergelynek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Bohár Dániel: Karácsonyék hallgatnak

tk_arpad

Kovács András: Tényleg szóhoz sem jutok!

tk_arpad

Hámori Tamás: Egy tanár véleménye a tüntetésekről

Pászti Dániel

Irsai Farkas László: Nagyon nem értem én Grecsó Krisztiánt

tk_arpad

Kiszelly Zoltán: Ezért sem működnek a szankciók

tk_arpad

Fricz Tamás: A korrupt ellenzék nem úszhatja meg

tk_arpad

Skrabski Fruzsina: Akkor milyen túlsúly, meg milyen sajtószabadság, meg mi van itt, kérem tisztelettel???

tk_arpad

Kötter Tamás: Németországot eltávolították a legkegyetlenebb vallás, a totális woke ideológia nevében

tk_arpad

Hámori Tamás: Úgy tűnik lemaradtam valamiről

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább