Tech

Hajlítható kijelezős notebook a Lenovo-tól

Egyelőre csak néhány részlet ismert a 2020-ban érkező, a ThinkPad X1 családot bővítő eszközről.

A hajlítható kijelzővel szerelt telefonok piaci rajta bár egyre későbbre tolódik, kétségtelen, hogy ezek a készülékek vonták magukra idén a legtöbb reflektorfényt – most pedig a színpad a Lenovo-é, igaz a vállalat nem az okostelefon-piacon, hanem a notebookos szegmensben próbál szerencsét a technológiával.

A gyártó az Accelerate konferencián rántotta le a leplet a ThinkPad X1 szériát bővítő új, összehajtható kijelzővel szerelt notebookjáról. Az eszköz elmossa a határokat a készülékkategóriák között. A Lenovo mindenesetre PC-ként, illetve teljes értékű laptopként beszél az egyelőre név, és műszaki részletek nélkül bemutatott eszközről, úgyhogy vélhetően a rajtnál is ebbe a szegmensbe pozicionálja majd.

Ami a dizájnt illeti, a panelt övező kávák jóval vaskosabbak, mint azt a Lenovo csúcsnotebookjainál megszokhattuk. A hátlap az első képek alapján a ThinkPad szériától megismert matt borítást kapja, szélén egy fényes sávval. A gyártó láthatóan igyekezett könyvszerű megjelenést kölcsönözni az notebooknak, ami persze hasonló kialakításnál egyértelmű dizájndöntés. Az eszközben dolgozó hardver elemekről mindössze annyit tudni, hogy valamilyen Intel processzor hajtja majd az eszközt. A vállalat szerint továbbá a hajlítható kijelzős notebookhoz dokkoló is tartozik majd, amelyen keresztül több monitort is hozzákapcsolhatunk. Az első képek alapján az eszköz Windowst futtat majd.

Forrás: Lenovo



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Megbolondult a Facebook, akaratlanul is ismerősnek jelölt másokat

Szabó Viktor

Elon Musk: a Twitter irányítása “fájdalmas”

cs3_admin

Csökkentek a PC-kiszállítások a világon az első negyedévben

cs3_admin

Megjelent a ChatGPT-4

cs3_admin

Mobil elektromosgépjármű-töltőállomást mutattak be

cs3_admin

Látványos bolygóegyüttállás lesz a jövő héten

tk_arpad

2,1 millió forintos cuki új villanyautó a Magyarországon is jelen lévő kínai gyártótól

Pászti Dániel

Vége a Netflix jelszómegosztásának?

cs3_admin

Mérföldkőhöz ért a SpaceX műholdas internete

cs3_admin