Tech

Hajlítható kijelezős notebook a Lenovo-tól

Egyelőre csak néhány részlet ismert a 2020-ban érkező, a ThinkPad X1 családot bővítő eszközről.

A hajlítható kijelzővel szerelt telefonok piaci rajta bár egyre későbbre tolódik, kétségtelen, hogy ezek a készülékek vonták magukra idén a legtöbb reflektorfényt – most pedig a színpad a Lenovo-é, igaz a vállalat nem az okostelefon-piacon, hanem a notebookos szegmensben próbál szerencsét a technológiával.

A gyártó az Accelerate konferencián rántotta le a leplet a ThinkPad X1 szériát bővítő új, összehajtható kijelzővel szerelt notebookjáról. Az eszköz elmossa a határokat a készülékkategóriák között. A Lenovo mindenesetre PC-ként, illetve teljes értékű laptopként beszél az egyelőre név, és műszaki részletek nélkül bemutatott eszközről, úgyhogy vélhetően a rajtnál is ebbe a szegmensbe pozicionálja majd.

Ami a dizájnt illeti, a panelt övező kávák jóval vaskosabbak, mint azt a Lenovo csúcsnotebookjainál megszokhattuk. A hátlap az első képek alapján a ThinkPad szériától megismert matt borítást kapja, szélén egy fényes sávval. A gyártó láthatóan igyekezett könyvszerű megjelenést kölcsönözni az notebooknak, ami persze hasonló kialakításnál egyértelmű dizájndöntés. Az eszközben dolgozó hardver elemekről mindössze annyit tudni, hogy valamilyen Intel processzor hajtja majd az eszközt. A vállalat szerint továbbá a hajlítható kijelzős notebookhoz dokkoló is tartozik majd, amelyen keresztül több monitort is hozzákapcsolhatunk. Az első képek alapján az eszköz Windowst futtat majd.

Forrás: Lenovo

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Látványosan estek a technológia szektor papírjai Pelosi tajvani látogatása miatt

cs3_admin

Masszív visszaesés fenyegeti a PC-s ipart

cs3_admin

Egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

cs3_admin

A hackerek új módszere: arra kényszerítik az áldozatot, hogy tegyen jót másokkal

cs3_admin

Nálunk is megkezdte az előfizetők toborzását a Disney+

cs3_admin

Új, 5G technológián alapuló otthoni internetszolgáltatást indított a Yettel

cs3_admin

Megkezdődött a Telenor átmárkázása

cs3_admin

Sikertelenül támadták a NISZ rendszereit a Log4Shell biztonsági résen keresztül

cs3_admin

EU: jelenleg nem megvalósítható az Európai Unió teljes félvezetős önellátása

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább