Térség

Szentesi, szegvári, fábiánsebestyéni, derekegyházi, eperjesi és pusztaszeri földek is kalapács alá kerülnek

Csongrád-Csanád vármegyében 11 településen, 20 helyrajzi számon mintegy 544 hektár újabb állami földterület kerülhet a gazdálkodókhoz július 4. és július 7. között, az árverések első ütemében. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdaságokat és a helyi termelők földhöz juttatását segíti.

A kormány által 2015-ben meghirdetett “Földet a gazdáknak!” program folytatásaként, országosan újabb mintegy 22 ezer hektár föld kerülhet a gazdálkodókhoz, több ütemben. Az első ütemben 12 ezer hektár elsősorban szántó, rét és legelő művelési ágú területet vehetnek meg a gazdák. A Nemzeti Földügyi Központ (NFK) nyilvános árverés keretében a Magyar Állam tulajdonába és a Nemzeti Földalap vagyoni körébe tartozó 10 hektár térmértéket meghaladó földrészleteket értékesíti. Az árverési hirdetmények kifüggesztése 2023. május 19. péntektől a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) honlapján (https://nfk.gov.hu/arveresek) érhető el. Az árverések időpontjáról és helyszíneiről a hirdetmények adnak pontos tájékoztatást.

Az árverések lebonyolítására országosan 2023. június 22. és 2023. július 14. napja között kerül sor. Az árveréseket az NFK közreműködőjeként a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok bonyolítják le az NFK képviselői és közjegyzők jelenlétében.

Csongrád-Csanád vármegyében – Ásotthalom, Bordány, Derekegyház, Eperjes, Fábiánsebestyén, Hódmezővásárhely, Makó, Pusztaszer, Szegvár, Székkutas, Szentes közigazgatási területén – mintegy 544 hektárra licitálhatnak a gazdálkodók.

Az árverések első ütemét a vármegyében július 4. – július 7. között, 9 órai kezdettel a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a 6726 Szeged, Derkovits fasor 7-11. (Derkovits terem) szám alatt rendezik meg.

A licitálásra regisztrálni az árverést megelőző munkanapon, tehát július 3. – július 6., 8 és 12 óra között a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztályon, a 6724 Szeged, Kálvária sgt. 41-43. (ügyfélszolgálat) szám alatt lehet.

További információk az árverésekről a kormányhivatal oldalán talál.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kizártak egy politikust a Fideszből, mert a párt jelöltje ellen indul a választáson

Szabó Viktor

Pályázatok, játszóterek

Szabó Viktor

A Fidesz már nem számít Gémes László munkásságára

Szabó Viktor

Szabó Magda regényének dramatizált változatát mutatják be

Szabó Viktor

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor