Gasztro

Kocsonya

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.

A recept 6 adagra :

Hozzávalók:

2 sertés köröm 

2 sertés farok

30 dkg sertés comb 

30 dkg füstölt sertés csülök 

2 egész fokhagyma fej 

1 vöröshagyma 

5 dkg egész bors 

2-3 evőkanál só ízlés szerint 

3 liter víz 

Elkészítés:

Jól megtisztítjuk a hozzávalókat, s szétvágjuk 5-8 centis darabokra. Megtisztítjuk a zöldségeket is. Előkészítünk egy nagy lábast és elhelyezzük bele az összes húsdarabot, zöldséget és fűszereket, majd felöntjük annyi vízzel, amely ellepi. Felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük kb. 4-5 órát, amíg annyira meg nem puhul a hús, hogy a csontok kihullanak belőle. Ekkor a húsokat egyenletesen tányérokba helyezzük, majd a levet rászűrjük, minden tányérba annyit, hogy ellepje. Őrölt pirospaprikát szórunk a tetejére dekorációként. Hagyjuk kihűlni, s hidegen fogyasztandó.

Forrás, fotó: NewGourmetChef



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Strucctojásos lecsó is készült a 24. Szentesi Lecsófesztiválon

Elkezdődött  – a Fidesz szentesi csapata mindenkit vár egy tányér lecsóra!

admin

Jövőhéten ismét rotyog Szentesen a lecsó 250 bográcsban a héten még lehet jelentkezni!

McChicken-t Erős Pistás majonézes szósszal és paprikás sajttal, illetve a Marhaburgert Erős Pistás szósszal és paprikás sajttal próbálhatják ki a csípős ízek kedvelői 

Magyaros csípős tekercs

admin

Karácsonyi zserbógolyó

admin

Ünnepi Halászlé

admin

Megválasztották az ország legjobb pálinkáit

admin

Birsalma kompót

admin