Szentes

Az ország legmenőbb médiatáborában segít szerkesztőséget építeni a szentesi metALCOM

Idén a metALCOM Zrt. szereli fel a DUE-médiatábor balatonkenesei lapszerkesztőségét az oktatási központjából származó tíz számítógéppel, amelyekhez a cég Office-csomagot és rendszergazdai felügyeletet is biztosít.

Július 6 és 14. között rendezik meg Balatonkenesén a DUE médiatábort, melyre azokat a fiatalokat várják, akik érdeklődnek a média, újságírás, rádiózás, televíziózás iránt. Magyarország legrégebben működő médiatáborába idén is utaznak szentesi diákok, akik a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum versenyén nyerték meg a jogot, hogy utazhassanak a Balatonra.

A metALCOM Távközlési és Rendszerintegrációs Zrt. köszönhetően tíz laptop működik majd a lapszerkesztőségben. A társalgóban lesz felépítve a fénymásolóval és nyomtatóval is felszerelt lapszerkesztőség, ami a tábor központi munkaterülete: itt készülnek az újságokba és az online felületekre szánt cikkek, a műsorok forgatókönyvei, és minden más, ami számítógépen megoldandó feladat.

A cég honlapján olvasható közlemény szerint „miközben piacvezetőként nap, mint nap igyekszünk nem csak felkészülni, de válaszokat is találni a holnap kihívásaira – nem hagyhatjuk figyelmen kívül az utánunk következő generáció érdekeit és igényeit sem. A jövőbe látni ugyanis komoly felelősség, számunkra pedig fontos, hogy ne csak a jelenben tegyük jobbá a világot, de gondoljunk azokra is, akikhez – a munka elvégeztével – mi is hazatérünk, és akiknek az életét jobbá tehetjük. Ezért is vesszük ki a részünket a társadalmi felelősségvállalásból a környezetvédelem, az oktatás, a hagyományőrzés és a sport területein egyaránt.”

Borítókép: DUE



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szegedről hoztak panaszkodó szülőt Szabóék

Szabó Viktor

Száznál is többen futottak Szent Iván éjszakáján Szentesen

Szabó Viktor

Változatlan tanári testülettel folytatódik a drámaoktatás a HMG-ben – de akkor mire fel a baloldali hangulatkeltés? 

Szabó Viktor

A polgármester már hónapokkal ezelőtt jóváhagyta a HMG és a Lajtha együttműködését

Szabó Viktor

Ismét segítségre van szükség, Cs3.hu Család! Találjuk meg a szentesről eltűnt Vida Vivien Patríciát!

Szabó Viktor

Farkas Sándor: Nem szűnik meg a drámatagozat, hanem egy régóta szükségszerű fejlesztés történik!

Szabó Viktor

Olvasónk, András: Hoztam 3 lehetséges okot, ami miatt a polgármester és Varga Feri harcol a szentesi iskolák ellen

Szabó Viktor

Szentesi Fidesz: Hagyják abba a szentesi iskolák lejáratását!

Szabó Viktor

Korosztályos vidék teniszbajnokság lesz Szentesen

Szabó Viktor