Csongrád

Újabb húsvéti varázslat Csongrádon

Csongrádon már nagyon várják a nyuszi! Bitang jó húsvéti dekort készített a Pedagógus Nyugdíjas Klub!

Nyolc éve alakult meg a Csongrádi Pedagógus Nyugdíjas Klub. Alapvető céljaik egyike a jótékony tevékenység, amely a város egész lakosságát érinti. A közel 50 főből álló kis csapat minden évszakban hangulatos dekorációval lepi meg Csongrád lakosságát. Idén elsőként a Húsvét hangulatát jelenítették meg különféle, sajátkezűleg elkészített díszítő elemekkel. 

„Nagyon inspiráló nekünk ez a fajta önkiteljesedés. Sokat utazgatunk, gyűjtjük az ötleteket, próbálunk minden évben megújulni, és bővíteni a dekorációs elemek számát. Nagyon tetszik nekünk a Fő utca ezen része, hiszen itt a gyerekek is biztonságosan mozoghatnak, és a nagyobb csoportok is kényelmesen meg tudják tekinteni, illetve körbejárni a teret. Húsvét révén itt van egy olyan alkalmas fa, amelyre fel tudjuk rakni a kézzel festett tojásokat. Mint említettem minden évben próbáljuk bővíteni az elemek számát, és egyre nagyobb területet lefedni. Tavaly a szelfi fal volt egyfajta újdonság, idén nyuszikkal és idézetekkel bővítettük a díszítő elemek sorát. Nyugdíjasok vagyunk így a szállításban és a kihelyezésben elkel a segítség.  A családtagjaink nagyon lelkesek és segítőkészek így minden alkalommal itt vannak velünk. A város részéről a Város Gondnokság munkatársai is aktívan kiveszik a részüket, segítenek a szállításban és az elemek rögzítésében, amit ezúton is nagyon köszönünk.” – mondta el a klub vezetője Diószegi Franciska.

A díszítő elemeket teljesen önállóan saját elképzeléseik alapján készítik el a nyugdíjas pedagógusok, akiknek a kreativitásuk mit sem változott az évek folyamán. Hosszas készülődés előzi meg a megvalósítást, amelyhez mindenki hozza a saját elképzeléseit, ötleteit. Közösen készülnek és tevékenykednek, amelynek produktuma, minden alkalommal elkápráztatja az arra sétáló embereket. A legnagyobb motiváció számukra, a sok pozitív visszajelzés, amit a lakosság részéről kapnak, hiszen nagy lelkesedéssel és örömmel készülnek minden alkalomra az év folyamán.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor

Szentesi, csongrádi vállalkozók figyelem, fontos nap lesz a hétfő! 

Szabó Viktor

Vért adtak a csongrádi Sághy diákjai

Szabó Viktor

NYEREMÉNYJÁTÉK! Megnyitja kapuit a Brunnbauer Állatsimogató

Szabó Viktor

Elindult a Csongrádi konzultáció

Szabó Viktor

Égett egy személyautó Csongrádon

Szabó Viktor

Újabb rangos elismerést zsebelt be a csongrádi fotós

Szabó Viktor

Újabb gyöngyszem került elő Gyurcsány csongrádi jelöltjéről

Szabó Viktor

Szúnyoggyérítés lesz Csongrádon

Szabó Viktor