Belföld

A DK árnyékminiszterelnöke ellen tett büntető feljelentést Pölöskei Gáborné

Magánindítványként tett büntető feljelentést Dobrev Klára DK-s politikus ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt Pölöskei Gáborné.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta, Dobrev Klára azt állította, hogy: “Áder János testvére is bűnös a pedofilbotrányban”.

“Dobrev Klára nem kevesebbet állított, minthogy bűncselekményt követtem el. Márpedig egy ilyen állítás nem a szólásszabadság által védett politikai vélemény közlése, hanem rágalmazás, függetlenül attól, hogy az érintett közéleti szereplő vagy sem” – fogalmazott a helyettes államtitkár.

Pölöskei Gáborné emlékeztetett nemrégiben Áder János által is ismertetett tényekre: 2011 őszén a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon növendékeitől kapott információk alapján jutott tudomására, hogy az intézmény igazgatója bizonyos esetekben szexuális tartalmú gesztusokat, kijelentéseket tett növendékei felé, valamint velük szemben szexuális zaklató magatartást tanúsít. A Fővárosi Önkormányzat Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályának vezetőjeként írásbeli feljegyzésben tájékoztatta a főjegyzőt és az aljegyzőt. Az általa vezetett Főosztály büntetőfeljelentés előkészítését kezdte meg. Hozzátette: a feljelentés kidolgozására utasítást adott, kidolgozásában részt vett. Egy nappal később a főpolgármester-helyettes Budapest Főváros Önkormányzata képviseletében feljelentést tett az Országos Rendőr-főkapitányságnak, amelyhez csatolta a közérdekű bejelentést is.

A nyomozó hatóság a 2011-ben indult büntetőeljárást gyanúsítotti felelősségre vonás nélkül 2012-ben megszüntette – ismertette Pölöskei Gáborné.

Évekkel később indultak meg azok az újabb büntetőeljárások, amelyek során a gyermekotthon igazgatóját és más személyeket végül jogerősen elítéltek. Pölöskei Gáborné kiemelte: sem a korábban, sem a később indult büntetőeljárásokban nem hallgatták meg még csak tanúként sem.


Pölöskei Gáborné egy héttel ezelőtt – szintén magánindítvány formájában – a DK-s Gy. Németh Erzsébet ellen is büntetőfeljelentést tett.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van Magyarország nem lép háborúba!

Szabó Viktor

Szijjártó Péter: szigorú bevándorláspolitika nélkül nem lehet Európa biztonságáról beszélni

Szabó Viktor

Jakab István: Magyarországnak joga van a magyar emberek egészségét védeni

Szabó Viktor

GVH: márciusban gyakorlatilag lenullázódott az éves élelmiszer-infláció

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: aggasztó, hogy a NATO is irányt váltott

Szabó Viktor

Nagy István: a gazdák érdekében is változás kell Brüsszelben

Szabó Viktor

Júniusban indulhat az új otthonfelújítási korszerűsítési program

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A magyar kormány elkötelezett a klíma- és természetvédelem tekintetében

Szabó Viktor

Magyar Péter nem a Fideszt gyengíti

Szabó Viktor