Sport

Fucsovics Márton és Valkusz Máté kisesett a US Openen

Mind a két játékos 4 szettben bukta el a meccset, így a magyarok közül már csak Marozsán Fábián van versenyben az melbourne-i tornán.

Fucsovics Márton

A világranglistán 70. magyar játékos nem számíthatott könnyű rajtra Melbourne-ben a bolgár Grigor Dimitrov ellen, aki kilenc napja diadalmaskodott Brisbane-ben – 2017 novembere után ünnepelhetett ismét tornagyőzelmet -, legutóbb pedig novemberben kapott ki a párizsi fináléban a világelső Novak Djokovictól. A 32 éves ellenfél 13. a világranglistán – de volt már harmadik is -, kilenc trófeát gyűjtött, és a Roland Garros kivételével minden Grand Slamen vívott már elődöntőt. Az egymás elleni mérlegükben ezzel együtt Fucsovics állt jobban, aki 2-1-re vezetett: 2020-ban, a Covid-járvány idején a Cincinnatiből New Yorkba költöztetett tornán, majd a US Openen is a nyíregyházi teniszező bizonyult jobbnak, a 2021-es San Diegó-i viadalon viszont Dimitrov nyert.

A 31 éves Fucsovics visszalépett a múlt heti, adelaide-i tornától, néhány napig nem edzett, pihentette csípősérülését, és kezelésekre járt. A keddi csatát remekül kezdte a magyar játékos, rögtön elvette ellenfele adogatást, majd egy újabb brék után 5:2-nél a szettért szerválhatott, amelyet végül 6:4-re nyert meg.  A folytatásban ismét brékelt, de 2:1 után a lendülete megtört, Dimitrov átvette az irányítást és 6:3-mal egyenlített. A harmadik szett nagy küzdelmet hozott és rövidítésbe torkollott, amelyet a bolgár teniszező nyert meg. A negyedikben már végig Dimitrov játszott jobban a meleget rosszul tűrő Fucsoviccsal szemben, aki négy szettben szenvedett vereséget.

Grigor Dimitrov (bolgár, 13.)-Fucsovics Márton 4:6, 6:3, 7:6, 6:2

Valkusz Máté

A 25 éves magyar játékos – aki 214. a világranglistán – fantasztikus napokon volt túl: azok után, hogy korábban egyetlen meccset sem nyert Grand Slam-kvalifikációban, Melbourne-ben három győzelmet aratot, ezzel felküzdötte magát 128-as elitmezőnybe. Ott első ellenfele a hazai pályán szereplő Max Purcell volt, aki 45. az ATP-rangsorban, és még soha nem jutott túl az első fordulón hazája GS-viadalán, ugyanakkor 2022-ben párosban megnyerte a wimbledoni bajnokságot.

Első összecsapásukon Valkusz nagyszerű játékkal, 31 perc alatt 6:3-ra nyerte a nyitó szettet. A folytatásban fej fej mellett haladtak, végül a rövidítésben Purcell egyenlített, majd 6:4-re övé lett a harmadik szett is. A negyedikben az ausztrál 5:2-re is vezetett, de Valkusz visszakapaszkodott, ám a végjátékot Purcell bírta jobban (7:5).

Max Purcell (ausztrál) -Valkusz Máté 3:6, 7:6, 6:4, 7:5



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor

BREAKING! Felsőoktatási intézmény érkezik Szentesre

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna magyar bajnoki bronzéremmel nyitott az OB-n

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor

Dobogón végeztek a szentesi úszók Vásárhelyen!

Szabó Viktor