Térség

Szentesi, szegvári, fábiánsebestyéni, derekegyházi, eperjesi és pusztaszeri földek is kalapács alá kerülnek

Csongrád-Csanád vármegyében 11 településen, 20 helyrajzi számon mintegy 544 hektár újabb állami földterület kerülhet a gazdálkodókhoz július 4. és július 7. között, az árverések első ütemében. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdaságokat és a helyi termelők földhöz juttatását segíti.

A kormány által 2015-ben meghirdetett “Földet a gazdáknak!” program folytatásaként, országosan újabb mintegy 22 ezer hektár föld kerülhet a gazdálkodókhoz, több ütemben. Az első ütemben 12 ezer hektár elsősorban szántó, rét és legelő művelési ágú területet vehetnek meg a gazdák. A Nemzeti Földügyi Központ (NFK) nyilvános árverés keretében a Magyar Állam tulajdonába és a Nemzeti Földalap vagyoni körébe tartozó 10 hektár térmértéket meghaladó földrészleteket értékesíti. Az árverési hirdetmények kifüggesztése 2023. május 19. péntektől a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) honlapján (https://nfk.gov.hu/arveresek) érhető el. Az árverések időpontjáról és helyszíneiről a hirdetmények adnak pontos tájékoztatást.

Az árverések lebonyolítására országosan 2023. június 22. és 2023. július 14. napja között kerül sor. Az árveréseket az NFK közreműködőjeként a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok bonyolítják le az NFK képviselői és közjegyzők jelenlétében.

Csongrád-Csanád vármegyében – Ásotthalom, Bordány, Derekegyház, Eperjes, Fábiánsebestyén, Hódmezővásárhely, Makó, Pusztaszer, Szegvár, Székkutas, Szentes közigazgatási területén – mintegy 544 hektárra licitálhatnak a gazdálkodók.

Az árverések első ütemét a vármegyében július 4. – július 7. között, 9 órai kezdettel a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a 6726 Szeged, Derkovits fasor 7-11. (Derkovits terem) szám alatt rendezik meg.

A licitálásra regisztrálni az árverést megelőző munkanapon, tehát július 3. – július 6., 8 és 12 óra között a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztályon, a 6724 Szeged, Kálvária sgt. 41-43. (ügyfélszolgálat) szám alatt lehet.

További információk az árverésekről a kormányhivatal oldalán talál.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Farkas Sándorral is tárgyalt Navracsics Tibor Szegeden

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak figyelem! Életbe lépett a „vörös kód”!

Szabó Viktor

A Szentest és Csongrádot útba ejtő Volánbuszokat is élőben követheti a telefonján

Szabó Viktor

Szentesre és Csongrádra is markáns lehűlés érkezik

Szabó Viktor