Ópusztaszer

Civil szervezeteket díjaztak Ópusztaszeren

Péntek délelőtt az Ópusztaszeri Nemzeti Történet Emlékparkban átadták a „Az Év Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Szervezete” és „Az Év Csongrád-Csanád Vármegyei Adományozója” díjat.

A Csongrád-Csanád Vármegyében bejegyzett civil szervezetek között számos olyan van, amely jól működő, több éves múltra visszatekintő kapcsolatokat ápol határon túli, hasonló céllal létrejött civil szervezetekkel. Június 4-én a magyarság összetartozását ünnepeljük. Az országhatárok ugyan a közösségek közé ékelődtek, de elválasztani nem tudja honfitársainkat egymástól. A határokon túlnyúló együttműködésre pedig kiváló példák a megyei civil szervezetek.

Az ünnepségen Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő kifejtette, hogy civilnek, azaz polgárnak lenni azt jelenti hogy közösségekhez tartozunk és azokért felelősséget vállalunk. Ez a hozzáállás felemeli a lelket, életminőséget ad. Elmondta, hogy a Nemzeti összetartozást Ópusztaszeren ünnepelni egy különleges élmény, hiszen a Nemzeti Történet Emlékparkban a magyarság történelme életre kel. „Európa, ahogy elődeink és mi is szeretjük, akkor marad meg, ha a közösségeink összefognak nem csak országon belül, hanem határokon át. Mert olyan korban élünk, amikor egyre jobban megértjük itt közép-európában mennyi érték köt össze minket, amiket a mi kézfogásaink tart meg” – hangzott el a képviselő beszédében.

A rendezvényen kiosztották a vármegyei civil-díjakat. „Az Év Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Szervezete” elismerést a Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád-Csanád Megyei Egyesülete, a vásárhelyi Kankalin Néptáncegyüttes és a Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek Alapítvány kapta, míg a „Az Év Csongrád-Csanád Vármegyei Adományozója” díjat a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. vehette át.

A rendezvény résztvevői az Ópusztaszeri Szent Miklós Általános Iskola tanulóival együtt csatlakoztak a magyarság összetartozását erősítő kihíváshoz. Szív alakot formázva közösen énekelték el Szarka Tamás énekes, zeneszerző Kézfogás című dalát.

Galéria:


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Bemutatkozik a kender Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Pünkösdi programok az Emlékparkban

Szabó Viktor

Emlékhelyek Napja lesz Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Megnyitja kapuit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Szabó Viktor

Újabb baleset: árokba borult egy személyautó Baks és Ópusztaszer között

Szabó Viktor

Közintézményekből lopott a 28 éves férfi Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Elkészült az energetikai fejlesztés az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban

Szabó Viktor

Az ópusztaszeri Bozsó Zoltán ismét az ország legjobb sportfavágója

Szabó Viktor

A Szobori búcsúra várják az érdeklődőket szeptember elején

Szabó Viktor