Ópusztaszer

Civil szervezeteket díjaztak Ópusztaszeren

Péntek délelőtt az Ópusztaszeri Nemzeti Történet Emlékparkban átadták a „Az Év Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Szervezete” és „Az Év Csongrád-Csanád Vármegyei Adományozója” díjat.

A Csongrád-Csanád Vármegyében bejegyzett civil szervezetek között számos olyan van, amely jól működő, több éves múltra visszatekintő kapcsolatokat ápol határon túli, hasonló céllal létrejött civil szervezetekkel. Június 4-én a magyarság összetartozását ünnepeljük. Az országhatárok ugyan a közösségek közé ékelődtek, de elválasztani nem tudja honfitársainkat egymástól. A határokon túlnyúló együttműködésre pedig kiváló példák a megyei civil szervezetek.

Az ünnepségen Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő kifejtette, hogy civilnek, azaz polgárnak lenni azt jelenti hogy közösségekhez tartozunk és azokért felelősséget vállalunk. Ez a hozzáállás felemeli a lelket, életminőséget ad. Elmondta, hogy a Nemzeti összetartozást Ópusztaszeren ünnepelni egy különleges élmény, hiszen a Nemzeti Történet Emlékparkban a magyarság történelme életre kel. „Európa, ahogy elődeink és mi is szeretjük, akkor marad meg, ha a közösségeink összefognak nem csak országon belül, hanem határokon át. Mert olyan korban élünk, amikor egyre jobban megértjük itt közép-európában mennyi érték köt össze minket, amiket a mi kézfogásaink tart meg” – hangzott el a képviselő beszédében.

A rendezvényen kiosztották a vármegyei civil-díjakat. „Az Év Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Szervezete” elismerést a Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád-Csanád Megyei Egyesülete, a vásárhelyi Kankalin Néptáncegyüttes és a Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek Alapítvány kapta, míg a „Az Év Csongrád-Csanád Vármegyei Adományozója” díjat a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. vehette át.

A rendezvény résztvevői az Ópusztaszeri Szent Miklós Általános Iskola tanulóival együtt csatlakoztak a magyarság összetartozását erősítő kihíváshoz. Szív alakot formázva közösen énekelték el Szarka Tamás énekes, zeneszerző Kézfogás című dalát.

Galéria:

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Az ópusztaszeri Bozsó Zoltán ismét az ország legjobb sportfavágója

Szabó Viktor

A Szobori búcsúra várják az érdeklődőket szeptember elején

Szabó Viktor

Átadták a Csongrád-Csanád Vármegye Díjakat

Szabó Viktor

Befejeződött a Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda ópusztaszeri telephelyének korszerűsítése

Szabó Viktor

Elemlámpát előkeresni, idén is megrendezik a Kistelek-Ópusztaszer Éjszakai Gyalogtúrát

Szabó Viktor

Szemét dolgot tett, a kisteleki rendőrség lecsapott rá

Szabó Viktor

Óvodás olimpikonok lepték el az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot

Szabó Viktor

Emlékhelyek Napja az Ópusztaszeri Emlékparkban

tk_arpad

Húsvéti programok az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább