Baks

Átadták Baks új boltját és postáját

A kormánynak, a Magyar Falu Programnak és egy helyi vállalkozónak köszönhetően teljesen megújult épületben várják a baksiakat a „100 forintosba”, és az épületben helyet kapó postán is.

Péntek délelőtt hivatalosan is átadták az azt az épületet, amit egy 10 x 10-es kádárkockából alakítottak ki, hogy boltként üzemeljen. Ugyan az átalakítás nem teljesen friss, de most fejeződött be teljesen, amikor ugyanis egy posta is helyet kapott az ingatlanban.

Az átadó ünnepségen Búza Zsolt, Baks polgármestere elmondta, hogy a helyiek csak „100-as boltnak” hívják az eredetileg Goods Marketre keresztelt üzletet. Ez azonban a baksiak szeretetét jelzi, és azért keresztelték át, mert kedves nekik. „Egy post üzemeltetése egy ilyen kis településen legalább annyira fontos, mint egy bolt üzemeltetése. A híradásokból sokat lehetett hallani a kisebb posták bezárásáról, de ebből annyit fog érzékelni a lakosság, hogy mostantól nem a Fő utcára kell menni levelet feladni, hanem ide, ebbe az új épületbe” – fogalmazott a polgármester.

Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője beszédében kifejtette, hogy a Magyar Falu Program az ország elmúlt 50 évének egyik legsikeresebb programja. Ennek keretében nagyon sok kistelepülés kapott lehetőségeket, amik közül az egyik Baks új postáját jelenti. „Ilyen nagyszerű vállalkozókra van szükség, akik az ilyen szolgáltatásokat, mint a posta is, beépítik a saját tevékenységükbe. Egy olyan pluszt adnak a társaiknak, a településnek, amik rendkívüli módon segítik az emberek életét” – mondta el a képviselő. Farkas Sándor arról is beszélt, hogy a háború és az arra adott szankciós politika és az infláció ellenére a Magyar Kormány –még ha kisebb mértékben is, de – fenntartja a Magyar Falu Programot.

Az új postát már használatba is vehették a helyiek, várhatóan a jövő héttől pedig már a Szerencsejáték Zrt. szolgáltatásai is elérhetőek lesznek.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Autósok figyelem! Nem jár a komp Mindszent és Baks között!

Szabó Viktor

Újabb baleset: árokba borult egy személyautó Baks és Ópusztaszer között

Szabó Viktor

20 éves csanyteleki férfi lopott Bakson

Szabó Viktor

Közel százhatvan zsák műtrágyát loptak el Bakson

Szabó Viktor

Tűz volt Bakson, több település lánglovagjai is segítettek oltani

Szabó Viktor

Bakson alkoholt, Kisteleken kerékpárt lopott – nem úszta meg szárazon

Szabó Viktor

Nyitott autóból lopott egy férfi Bakson

tk_arpad

Iskolába is járt a baksi gólya

tk_arpad

Illegálisan üzemeltetett játékgépeket egy baksi kocsmáros

tk_arpad