Mindszent

Ezernél is többen mozdultak meg Mindszenten

Május utolsó napján rendezték Mindszenten a Kihívás Napját, amin rengetegen vettek részt.

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül. Ez a játékos versengés Kihívás Napja néven hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett.

A Kihívás Napja fő célja, hogy május utolsó szerdáján kedvet teremtsen a mozgáshoz és az egészséges életmódhoz. Ezen a napon több száz sportprogram zajlott az országban, amelyekhez Mindszent is csatlakozott.

A szervező Szívügyünk Mindszent Baráti Társaság közlése szerint céljuk az volt, hogy megmozgassanak 500 főt, azonban ezt bőven sikerült túlszárnyalni, és ezernél is többen mozdultak meg a településen. Az esemény koordinátora, az baráti társaság vezetője, Szedlák Renáta kérdésünkre elmondta, hogy még ő maga sem számított ekkora sikerre. Nem csak mindszentiek sportoltak együtt, hanem érkeztek Szentesről, Szegvárról, Vásárhelyről és még Szegedről is.

„Egy közösséget szeretnénk építeni, ahol nem a különbségek számítanak, hanem a közös dolgaink. A sport egy ilyen találkozó pont lehet, ezért is szokták mondani, hogy a sport összeköt minket” – nyilatkozta a főszervező.

Fotók: Szívügyünk Mindszent BT. közösségi oldala- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Két kapura játszik, dupla lóvét remélve a mindszenti DK-elnök

Szabó Viktor

Ez a X. Civil véradó hét – Szentesen és Mindszenten is várják a véradókat

Szabó Viktor

Új víztornyot kapott Mindszent + FOTÓ + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Újra jár a komp Mindszent és Baks között

Szabó Viktor

Mindszenti tolvajt fogtak a rendőrök

Szabó Viktor

Mindszent bekeményít: durva bírságra számíthatnak a felelőtlen állattartók

Szabó Viktor

Mindszent első babáját köszöntötték

Szabó Viktor

Lezárult a nevezés: a mindszenti Ugari Panna is utazik a világbajnokságra

Szabó Viktor

Mindszent vezetése továbbra is elkötelezett az útjavítások iránt

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább