Mindszent

Ezernél is többen mozdultak meg Mindszenten

Május utolsó napján rendezték Mindszenten a Kihívás Napját, amin rengetegen vettek részt.

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül. Ez a játékos versengés Kihívás Napja néven hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett.

A Kihívás Napja fő célja, hogy május utolsó szerdáján kedvet teremtsen a mozgáshoz és az egészséges életmódhoz. Ezen a napon több száz sportprogram zajlott az országban, amelyekhez Mindszent is csatlakozott.

A szervező Szívügyünk Mindszent Baráti Társaság közlése szerint céljuk az volt, hogy megmozgassanak 500 főt, azonban ezt bőven sikerült túlszárnyalni, és ezernél is többen mozdultak meg a településen. Az esemény koordinátora, az baráti társaság vezetője, Szedlák Renáta kérdésünkre elmondta, hogy még ő maga sem számított ekkora sikerre. Nem csak mindszentiek sportoltak együtt, hanem érkeztek Szentesről, Szegvárról, Vásárhelyről és még Szegedről is.

„Egy közösséget szeretnénk építeni, ahol nem a különbségek számítanak, hanem a közös dolgaink. A sport egy ilyen találkozó pont lehet, ezért is szokták mondani, hogy a sport összeköt minket” – nyilatkozta a főszervező.

Fotók: Szívügyünk Mindszent BT. közösségi oldala


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

100 millióból lett az ország egyik legjobb partja a Mindszenti Szabadstrand

Szabó Viktor

Történelmet írt a mindszenti Ugrai Panna és a csongrádi születésű edzője!

Szabó Viktor

Átadták a Mindszent – Szegvár közti felújított útszakaszt

Szabó Viktor

Európa-bajnokságra utazott a mindszenti Ugrai Panna

Szabó Viktor

Imádják Mindszentet a táborozók

Szabó Viktor

Mindszent ingyenesen használható napernyőkkel várja a fürdőzőket

Szabó Viktor

Farkas Sándor: a kormány célja a vidéki úthálózat minőségének a javítása

Szabó Viktor

Elstartolt a XVIII. Mindszenti Napok!

Szabó Viktor

Le a kalappal! 10 zsák szemetet szedtek össze a Tiszából Mindszentnél

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább