Vélemény

Moderari: Hazudnak

Megint hazudnak. Reggel, éjjel, meg este. Teljesen világos, hogy amit mondanak az nem igaz.

A hódmezővásárhelyi polgármester, az egyesült ellenzék miniszterelnök jelöltje ebben is méltó tanítványa Gyurcsány Ferencnek.

De mit is mondott a hódmezővásárhelyiek Pétere?

Szerinte az orosz-ukrán háborúért egyetlen ember felelős.

Nem-nem! Nem az ukrán politikai vezetés, aki a saját területén háborúzott az orosz ajkú kisebbség ellen, gyilkolva a polgári lakosságot 2014. óta Donyeckben és Luhanszkban. (Erről ugyan nem ír a független-objektív sajtó, de a hét év alatt ennek a polgárháborúnak több mint 13.000 halálos áldozata volt.

Még csak nem is az orosz elnök, Vladimir Putyin, aki a parancsot végül mégiscsak kiadta támadásra. Nem! Márki-Zay Péter szerint a háborúért egyedül Orbán Viktor felelős.

Kampány van, és van még a választásokig 34 nap, de – le merem írni – a kijelentés sikerrel pályázhat a választási kampány legnagyobb, legnyilvánvalóbb hazugsága címre.

Egy ilyen kijelentést nem is egyszerű indulatok nélkül kommentálni. Könnyű lenne kijelenteni, hogy Péternek igen nagy árvaság vagyon a fejében, De ne tegyük!

Ennél ugyanis sokkal érdekesebb keresni a hazugság okát.

E célból elmerültem a hvg.hu kommentszekciójában. Járatlanok kedvéért: ez az ellenzéki közbeszéd pöcegödre. Itt lehet elolvasni azokat a híreszteléseket, amiket az ellenzéki kötődésű újságírók már erős orcapirulással, nagyobb összeg ellenében sem írnak le.

A kommentelők a válság hírére először gúnyolódtak. Ki az oroszokon, ki az ukránokon., volt aki az amerikai hírszerzőkön. A többségi vélemény az volt, hogy a FIDESZ szavazók Orbán Viktor vezetésével mehetnének háborúzni. Ezen ment az ízetlenkedés oldalakon keresztül.

Aztán volt egy éles váltás: kirobbant a háború. A kommentfal azonnal megváltozott. Először jött a felismerés: ha a háborút Orbán Viktor nyakába lehetne varrni, akkor talán elveszítené a választásokat. Megjelentek a vélemények, hogy a háborúba valahogy bele kellene keverni Magyarországot, mert akkor a „birkák” végre biztosan nem a FIDESZ-re szavaznának. Ez a LEHETŐSÉG, amire már régen várt az ellenzék!

Szerintem ennyi történik az ellenzéki oldalon. Mindenáron nyerni akarnak, ha az ország belegebed, akkor is. Szemernyi gátlás és józanság nincs bennük, csak a féktelen hatalomvágy és az elképesztő embertelenség. Nekik a háború, minden borzalmával, az ártatlanok szenvedésével együtt csak lehetőség, amiből hasznot akarnak húzni. Mindenáron. Ilyenek az ellenzéki véleménycsinálók, és ilyenek az ellenzéki vezérek is.

Remélem, hogy a szavazóik ezt időben felismerik.

                                                                                                                                  Moderari



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor