Vélemény

Moderari: Hazudnak

Megint hazudnak. Reggel, éjjel, meg este. Teljesen világos, hogy amit mondanak az nem igaz.

A hódmezővásárhelyi polgármester, az egyesült ellenzék miniszterelnök jelöltje ebben is méltó tanítványa Gyurcsány Ferencnek.

De mit is mondott a hódmezővásárhelyiek Pétere?

Szerinte az orosz-ukrán háborúért egyetlen ember felelős.

Nem-nem! Nem az ukrán politikai vezetés, aki a saját területén háborúzott az orosz ajkú kisebbség ellen, gyilkolva a polgári lakosságot 2014. óta Donyeckben és Luhanszkban. (Erről ugyan nem ír a független-objektív sajtó, de a hét év alatt ennek a polgárháborúnak több mint 13.000 halálos áldozata volt.

Még csak nem is az orosz elnök, Vladimir Putyin, aki a parancsot végül mégiscsak kiadta támadásra. Nem! Márki-Zay Péter szerint a háborúért egyedül Orbán Viktor felelős.

Kampány van, és van még a választásokig 34 nap, de – le merem írni – a kijelentés sikerrel pályázhat a választási kampány legnagyobb, legnyilvánvalóbb hazugsága címre.

Egy ilyen kijelentést nem is egyszerű indulatok nélkül kommentálni. Könnyű lenne kijelenteni, hogy Péternek igen nagy árvaság vagyon a fejében, De ne tegyük!

Ennél ugyanis sokkal érdekesebb keresni a hazugság okát.

E célból elmerültem a hvg.hu kommentszekciójában. Járatlanok kedvéért: ez az ellenzéki közbeszéd pöcegödre. Itt lehet elolvasni azokat a híreszteléseket, amiket az ellenzéki kötődésű újságírók már erős orcapirulással, nagyobb összeg ellenében sem írnak le.

A kommentelők a válság hírére először gúnyolódtak. Ki az oroszokon, ki az ukránokon., volt aki az amerikai hírszerzőkön. A többségi vélemény az volt, hogy a FIDESZ szavazók Orbán Viktor vezetésével mehetnének háborúzni. Ezen ment az ízetlenkedés oldalakon keresztül.

Aztán volt egy éles váltás: kirobbant a háború. A kommentfal azonnal megváltozott. Először jött a felismerés: ha a háborút Orbán Viktor nyakába lehetne varrni, akkor talán elveszítené a választásokat. Megjelentek a vélemények, hogy a háborúba valahogy bele kellene keverni Magyarországot, mert akkor a „birkák” végre biztosan nem a FIDESZ-re szavaznának. Ez a LEHETŐSÉG, amire már régen várt az ellenzék!

Szerintem ennyi történik az ellenzéki oldalon. Mindenáron nyerni akarnak, ha az ország belegebed, akkor is. Szemernyi gátlás és józanság nincs bennük, csak a féktelen hatalomvágy és az elképesztő embertelenség. Nekik a háború, minden borzalmával, az ártatlanok szenvedésével együtt csak lehetőség, amiből hasznot akarnak húzni. Mindenáron. Ilyenek az ellenzéki véleménycsinálók, és ilyenek az ellenzéki vezérek is.

Remélem, hogy a szavazóik ezt időben felismerik.

                                                                                                                                  Moderari

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Bohár Dániel: Karácsonyék hallgatnak

tk_arpad

Kovács András: Tényleg szóhoz sem jutok!

tk_arpad

Hámori Tamás: Egy tanár véleménye a tüntetésekről

Pászti Dániel

Irsai Farkas László: Nagyon nem értem én Grecsó Krisztiánt

tk_arpad

Kiszelly Zoltán: Ezért sem működnek a szankciók

tk_arpad

Fricz Tamás: A korrupt ellenzék nem úszhatja meg

tk_arpad

Skrabski Fruzsina: Akkor milyen túlsúly, meg milyen sajtószabadság, meg mi van itt, kérem tisztelettel???

tk_arpad

Kötter Tamás: Németországot eltávolították a legkegyetlenebb vallás, a totális woke ideológia nevében

tk_arpad

Hámori Tamás: Úgy tűnik lemaradtam valamiről

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább