Vélemény

Robert C.Castel: Láthattuk, hogy milyen is egy valódi menekültáradat

„A háborúnak számtalan káros következménye van. Ugyanakkor van legalább egy haszna is. A képessége arra, hogy az arcunkba ordítsa, hogy a királynak nincs ruhája. Ez igaz a migráció kérdésére is. Az ukrán válság képeit még nem sikerült a média narratíva-bűvészeinek átmasszíroznia. A meztelen valóságában láthattuk, hogy milyen is egy valódi menekültáradat.

Nők, gyerek, idős férfiak, családok. Nem huszonéves fiatal férfiak cigarettázó, mobiltelefonozó tömege. Talán gazdasagi migránsok, talán szerencsét próbálni jöttek egy jobb élet remenyében. Legitim emberi vágy, de azért nem kell őket menekülteknek hazudni. Ne űzzünk gúnyt a valódi menekültekből.

Mert aki a valódi életveszély ellen menekül, az nem egyedül jön, hanem a családjával. Ha valódi mensch, akkor a családja jön nélküle, ő pedig ott marad harcolni, hogy legyen hová visszatérniük. Érdemes ezeket a képeket az emlékezetünkbe vésnünk mert a harcok végén ott várnak ránk a narratíva-bűvészek a megszokott, régi hazugságaikkal. Mintha semmit sem láttunk volna.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Bohár Dániel: Karácsonyék hallgatnak

tk_arpad

Kovács András: Tényleg szóhoz sem jutok!

tk_arpad

Hámori Tamás: Egy tanár véleménye a tüntetésekről

Pászti Dániel

Irsai Farkas László: Nagyon nem értem én Grecsó Krisztiánt

tk_arpad

Kiszelly Zoltán: Ezért sem működnek a szankciók

tk_arpad

Fricz Tamás: A korrupt ellenzék nem úszhatja meg

tk_arpad

Skrabski Fruzsina: Akkor milyen túlsúly, meg milyen sajtószabadság, meg mi van itt, kérem tisztelettel???

tk_arpad

Kötter Tamás: Németországot eltávolították a legkegyetlenebb vallás, a totális woke ideológia nevében

tk_arpad

Hámori Tamás: Úgy tűnik lemaradtam valamiről

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább