Vélemény

Robert C.Castel: Láthattuk, hogy milyen is egy valódi menekültáradat

„A háborúnak számtalan káros következménye van. Ugyanakkor van legalább egy haszna is. A képessége arra, hogy az arcunkba ordítsa, hogy a királynak nincs ruhája. Ez igaz a migráció kérdésére is. Az ukrán válság képeit még nem sikerült a média narratíva-bűvészeinek átmasszíroznia. A meztelen valóságában láthattuk, hogy milyen is egy valódi menekültáradat.

Nők, gyerek, idős férfiak, családok. Nem huszonéves fiatal férfiak cigarettázó, mobiltelefonozó tömege. Talán gazdasagi migránsok, talán szerencsét próbálni jöttek egy jobb élet remenyében. Legitim emberi vágy, de azért nem kell őket menekülteknek hazudni. Ne űzzünk gúnyt a valódi menekültekből.

Mert aki a valódi életveszély ellen menekül, az nem egyedül jön, hanem a családjával. Ha valódi mensch, akkor a családja jön nélküle, ő pedig ott marad harcolni, hogy legyen hová visszatérniük. Érdemes ezeket a képeket az emlékezetünkbe vésnünk mert a harcok végén ott várnak ránk a narratíva-bűvészek a megszokott, régi hazugságaikkal. Mintha semmit sem láttunk volna.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Orbán Viktor: Magyarország a béke pártján áll!

cs3_admin

Moderari: State Department

cs3_admin

Orbán Viktor: Fenntartom Magyarország jogát arra, hogy a józan ésszel szembemenő javaslatokkal szemben fellépjek

cs3_admin

Moderari: Jóemberek!

cs3_admin

Hámori Tamás: No kérem!

cs3_admin

Moderari: Vétó!

cs3_admin

Moderari: A valódi vélemény

Endre Araczki

Moderari: Importvám

cs3_admin

Csisztu Zsuzsa: Aki lerasszistázná a gyerekemet, azt azért „útbaigazítanám”…

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább