Sport

FIFA: kétévente rendeznének labdarúgó-világbajnokságot

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) megvizsgálja a lehetőségét, hogy az eddig megszokott négy helyett kétévente rendezzen világbajnokságot – azt nem teljesen értjük, hogy fér bele a versenynaptárba.

A nemzeti szövetségek 166:22 arányban szavazták meg a szervezet pénteki online kongresszusán az erről szóló indítványt.

A FIFA korábban több lépcsőben bővítette legrangosabb tornája létszámát, amelyen 2026-ban a férfiaknál 48, a nőknél 2023-tól 32 együttes szerepel majd. A lebonyolítási rendszert – a négyévenkénti rendezést – ugyanakkor az első, 1930-as torna óta nem bolygatta a FIFA, mivel a versenynaptár így is teljesen telített az olimpia, a kontinentális viadalok, a selejtezők, illetve a hazai és nemzetközi kupasorozatok miatt.

Gianni Infantino elnök ugyanakkor most azt mondta, 2024 után a versenynaptár teljes körű újragondolására lesz szükség annak érdekében, hogy a labdarúgás igazán globális legyen. Meglátása szerint ehhez teljesen új fejezetet kell nyitni.

A FIFA vizsgálja egy esetleges évenként megrendezésre kerülő junior-világbajnokság bevezetését is, hogy a fiataloknak még több lehetőséget adhassanak. A kongresszus arról is határozott, hogy mostantól a női világbajnokságok házigazdájáról is ők döntenek.

MTI, fotó UEFA

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Döntetlen a Veszprém–Szeged szuperrangadón

cs3_admin

Rossi – Konkrét elképzeléseink vannak arról, hogyan építsük a jövő csapatát

cs3_admin

Szalai Attila a Chelsea-be igazol

cs3_admin

A Szeged legyőzte az előző idény ezüstérmesét

cs3_admin

Lovrencsics Gergő lemondta a válogatottságot

cs3_admin

A magyar csapat a 6-3 óta először nem kapott ki Angliában

cs3_admin

Marco Rossi: Változtatnunk kell a taktikánkon

cs3_admin

Három arany 5000 méteren, 18 éremmel zártak a magyarok a kajak-kenu vb-n

cs3_admin

Paralimpia 2020 – Bronzérmes a kajakos Varga Katalin

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább