Sport

FIFA: kétévente rendeznének labdarúgó-világbajnokságot

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) megvizsgálja a lehetőségét, hogy az eddig megszokott négy helyett kétévente rendezzen világbajnokságot – azt nem teljesen értjük, hogy fér bele a versenynaptárba.

A nemzeti szövetségek 166:22 arányban szavazták meg a szervezet pénteki online kongresszusán az erről szóló indítványt.

A FIFA korábban több lépcsőben bővítette legrangosabb tornája létszámát, amelyen 2026-ban a férfiaknál 48, a nőknél 2023-tól 32 együttes szerepel majd. A lebonyolítási rendszert – a négyévenkénti rendezést – ugyanakkor az első, 1930-as torna óta nem bolygatta a FIFA, mivel a versenynaptár így is teljesen telített az olimpia, a kontinentális viadalok, a selejtezők, illetve a hazai és nemzetközi kupasorozatok miatt.

Gianni Infantino elnök ugyanakkor most azt mondta, 2024 után a versenynaptár teljes körű újragondolására lesz szükség annak érdekében, hogy a labdarúgás igazán globális legyen. Meglátása szerint ehhez teljesen új fejezetet kell nyitni.

A FIFA vizsgálja egy esetleges évenként megrendezésre kerülő junior-világbajnokság bevezetését is, hogy a fiataloknak még több lehetőséget adhassanak. A kongresszus arról is határozott, hogy mostantól a női világbajnokságok házigazdájáról is ők döntenek.

MTI, fotó UEFA

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Nemzetek Ligája – Tinédzser csatár a keretben

cs3_admin

Giro d’Italia – Van der Poel nyerte a nyitóetapot

cs3_admin

Megelőzte Nyilasi Tibort – Ádám Martin túl a 30 gólon

cs3_admin

Út a csongrádi pockostól a Magyar Kupa elődöntőig

cs3_admin

MLSZ-közgyűlés: Teret adni a tehetségeknek

cs3_admin

Kisteleken rendezték a Lábtoll-labda Diákolimpia V-VI. korcsoportok országos döntőjét

cs3_admin

Kisorsolták a katari Foci VB csoportjait

cs3_admin

Egységes, bátor játék kell a szerbek ellen

cs3_admin

Az MLSZ pénzbírsággal és szektorbezárással büntette a Ferencvárost és a Budapest Honvédot

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább