Térség

Pályaorientációs táborokat szerveznek általános iskolásoknak Csongrád-Csanád megyében

Négy városban szervez közösen nyári pályaorientációs táborokat a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

    A kamara az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a június végén induló programokra Hódmezővásárhelyen, Makón, Szentesen és Csongrádon várják majd a pályaválasztás előtt álló általános iskolásokat. A résztvevők üzemlátogatásokon, informatikai foglalkozásokon, illetve színes, interaktív programokon vehetnek részt június 21. és augusztus 27. között.
    Idézték Hegedűs Zoltánt, a szakképzési centrum kancellárját, aki közölte, az oktatási intézmény már tavaly is szervezett hasonló táborokat, idén azonban a megyei gazdasági önkormányzat is bekapcsolódott a munkába. Az együttműködésnek köszönhetően mintegy kétszáz fiatalnak tudnak egyhetes táborokat biztosítani, kilenc intézményben. A kamara támogatásának köszönhetően a részvételi díj a felére csökken. A táborok zömét 6-8 ezer forintos részvételi díjjal leht majd látogatni, de lesznek ennél költségesebb, tartalmuk miatt valamelyest drágább turnusok is.
    A résztvevők 46 olyan szakmát ismerhetnek meg, amelyeket a szakképzési centrum intézményeiben sajátíthatnak el. A diákok az informatikával, robotikával és digitalizációval kapcsolatos ismeretek mellett olyan klasszikus szakmákba “kóstolhatnak bele”, mint a szakács vagy éppen az asztalos.
    Kőkuti Attila kamarai elnök szerint úgy tapasztalják, hogy a megye vállalkozásainak továbbra is komoly kihívást jelent a jól képzett szakemberek megtalálása, ezen a helyzeten változtatnának a pályaorientációs tevékenységükkel, melyet kiemelt feladatnak tekintenek.
    A megyei kamara vezetője kifejtette, hogy a jelen és a jövő szakmáit a középpontba helyezve a legújabb technológiákat – ezen belül főként a robotikát és a digitalizációt – szem előtt tartva kell bevonni a fiatalokat a munkába, mivel csak a legújabb ipari megoldások alkalmazásával növelni a cégeknél a teljesítmény, így lehet minél nagyobb hozzáadott értéket előállítani, mely hosszú távon a térség gazdasági növekedésének a kulcsa. A 13 közösen szervezett táborból ezért négy az informatika témakörére épül.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Farkas Sándorral is tárgyalt Navracsics Tibor Szegeden

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak figyelem! Életbe lépett a „vörös kód”!

Szabó Viktor

A Szentest és Csongrádot útba ejtő Volánbuszokat is élőben követheti a telefonján

Szabó Viktor

Szentesre és Csongrádra is markáns lehűlés érkezik

Szabó Viktor