Térség

„Közlekedik a család” – vetélkedősorozat

A körültekintő, megfontolt és példamutató közlekedés szabályaival a legfiatalabbaknak érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig sosem árt azokat újra és újra átismételniük. Ez a gondolat hívta életre kilenc évvel ezelőtt a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedősorozatot, amelyet azóta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága minden évben megszervez.

A közlekedési ismeretek elmélyítése és a személyi sérüléses balesetek megelőzése érdekében 2021. június 12-én 09.00 órától a Napfény Park Bevásárlóközpont TESCO parkolójában (6729 Szeged, Szabadkai út 7.) szervezzük meg a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőt. A versenyre nevezhet minden olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező család, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6–17 év közötti gyereke(ke)t nevelnek. Továbbjutás esetén a csapat összetétele nem változtatható.

A területi versenyre jelentkezni lehet a verseny honlapján elektronikus úton (kozlekedikacsalad.hu), valamint a mellékelt jelentkezési lap megküldésével vagy személyes átadásával 2021. június 7-ig a 6722. Szeged, Kossuth Lajos sgt. 22-24. címre, továbbá a verseny napján, a helyszínen, személyesen.

A versenyen való részvétel feltétele a helyszíni regisztráción történő megjelenés 2021. június 12-én 08.15 órától 08.45 óráig, utólagosan csatlakozni nincs lehetőség. A területi fordulón csak az vehet részt, aki teljes csapatlétszámmal a verseny kezdetekor versenyzésre alkalmas fizikai és mentális állapotban jelen van a versenyhelyszínen. A versenyen nem vehet részt az, aki alkohol, gyógyszer, drog vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt áll. A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vehetnek részt. 18 éven aluli személy kizárólag a törvényes képviselő hozzájárulásával vehet részt a versenyben. A törvényes képviselő felel az általa a versenyre nevezett 18 éven aluli személy mentális és fizikai alkalmasságáért. A versenyre 6 évesnél fiatalabb személy nem nevezhető.

A rendezvényen a családok KRESZ és elsősegély nyújtási tesztet töltenek ki, majd a szülőknek egy ügyességi pályán kell feladatokat végrehajtaniuk személygépkocsival, míg a gyermekek szintén ügyességi feladatokat hajtanak végre kerékpárral. A dobogósok 

I. helyezett: 80.000,- Ft értékű vásárlási utalványt

II. helyezett: 60.000,- Ft értékű vásárlási utalványt

III. helyezett: 40.000,- Ft értékű vásárlási utalványt

nyerhetnek, továbbá a legeredményesebb család Csongrád-Csanád megyét képviseli a verseny országos döntőjén, melyet az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság szakmai iránymutatásával a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szervez 2021. augusztus 27-29. között. Az országos verseny fődíja egy ŠKODA Kamiq személygépkocsi. 

Iskolák versenye

A versenyben részt vevő családok a versenyre történő regisztrációkor meg kell jelöljenek egy iskolát, akit a részvételükkel támogatni kívánnak. Azok az iskolák, akik a versenyhez csatlakoznak, az őket támogató és versenyen résztvevő családok résztvevői létszámának megfelelő pontokat gyűjtenek. Az az iskola, aki a legtöbb pontot gyűjti össze a verseny alatt, az alábbi nyereményben részesülhet: 

  1. helyezett: 500 000 Ft értékű iskolaszer
  2. helyezett: 300 000 Ft értékű iskolaszer
  3. helyezett: 100 000 Ft értékű iskolaszer

A nevezési lap letölthető innen: Nevezési lap (.doc)

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Álló kamionba csapódott egy autó az M5-ösön Kecskemétnél

cs3_admin

Magyar Közút járművének ütközött egy kisteherautó a 47-esen

cs3_admin

Farkas Sándor továbbra is parlamenti államtitkárként folytatja a munkát

cs3_admin

Csütörtökön leemelik a csongrádi Szent Rókus templom toronysüvegét

cs3_admin

Öt jármű ütközött két balesetben egymástól néhány száz méterre az M5-ösön

cs3_admin

Nem adták meg az elsőbbséget Hódmezővásárhelyen

cs3_admin

Személyautók ütköztek Hódmezővásárhelyen

cs3_admin

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél (frissítve)

cs3_admin

Trélert húzó kisteherautó borult fel az M5-ösön

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább