Gasztro

Csongrádi lebbencs tészta

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik egytálétel receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

A recept 4 adagra 

Hozzávalók

15 dkg húsos szalonna 

20 dkg kolbász 

1 nagy fej vöröshagyma 

30 dkg lebbencs tészta 

2 evőkanál zsír 

0,5 kg burgonya 

Só, bors, paprika és erős paprika ízlés szerint 

Elkészítés/:

A szalonnát apró kockára vágom és megpirítom egy mélyebb edényben. Mikor elkészült, kiveszem az edényből, és a zsírra ráteszem a hagymát, egy picit megdinsztelem majd ezt is kiveszem. Ezután a maradék zsiradékba beleteszem a lebbencstésztát és megpirítom. Ha a zsiradék nem elég, akkor pótolni kell. Mielőtt a tészta jól átpirulna,  hozzáteszem a hagymát és tovább pirítom. Mikor aranybarna, és a tészta hólyagos lett, ekkor lehúzom a tűzről és fűszerezem sóval, borssal, paprikával ízlés szerint. Majd visszateszem a tűzre és beleteszem a megpucolt és kockára vágott burgonyát. Ezután felengedem vízzel. Minimum annyi víz kell, hogy ellepje. Majd készre főzöm. 

Forrás: NewGourmetSheff



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

McChicken®-t Erős Pistás majonézes szósszal és paprikás sajttal, illetve a Marhaburgert Erős Pistás szósszal és paprikás sajttal próbálhatják ki a csípős ízek kedvelői 🍔

cs3_endre

Magyaros csípős tekercs

cs3_admin

Karácsonyi zserbógolyó

cs3_admin

Ünnepi Halászlé

cs3_admin

Kocsonya

cs3_admin

Megválasztották az ország legjobb pálinkáit

cs3_admin

Birsalma kompót

cs3_admin

A nagy melegben egy kellemes koktél: New Yorker

cs3_admin

A Karikó-féle Huncut szilva herceg lett az ország tortája

Pászti Dániel