Csongrád

Nincs karácsony Open Puszi nélkül

Azaz, hogy van 2020-ban először, mivel a hagyományos december 25-ei koncert elmarad a koronavírus-helyzet miatt.

Talán sokan nem tudják, de a 7 tagú zenekar, Csongrád egyik legnépszerűbb bandája. Meghatározó helyeken játszanak évente 2 alkalommal. Repertoárjuk feldolgozásokból áll, melyeknek átírják a szövegét saját szájízük szerint, mint például a Bokrosi lány, mely az egyik legnépszerűbb Open Puszi szám. A két eltérő karakterű énekessel bíró együttes, új dobossal is büszkélkedhet Szabó Laci személyében, aki profi zenészként idén egy rangos alkotói díjat is kapott.  A két év múlva 20 éves fennállását ünneplő együttes annak idején csak úgy összeállt zenélni, és húszon évesek révén, azt gondolták karácsony első napján, akinek sok a bejgli és a halászlé, estére miért is ne adná ki magából a szilveszteri nagy durranás előtt az éves nyűgöt, egy jó bulival. Így jött az ötlet, hogy december 25.-ére szerveznek egy koncertet.

Talán sokan vannak, még akik emlékeznek a kis zugban lévő KIOSZ-ra, ahol sok-sok beszélgetős estét őriznek az omladozó falak. Itt volt az első „karácsonyi” koncert, ami meghatározó volt. Évről évre egyre többen hallottak erről a mára már a karácsonyhoz köthető zenei eseményről, nem mellesleg pedig a népszerű önálló feldolgozások, a stílus a show is egyre vonzóbb lett a közönség számára. A fiúk, remélem, nem sértem meg őket ezzel a kifejezéssel, de igazi „bohócok”, annak ellenére, hogy már mindannyian 40 felettiek, komoly hátteret és családot tudhatnak maguk mellett. Mégis ez a vonzerejük, hogy szerethetőek és azt a zenei világot képviselik, ami ad egy kis plusszt. Ők valóban önmaguk tudnak lenni, felszabadultak, nincsenek allűrök, együtt élnek a közönséggel, szóval imádjuk őket.

Mégis hogy fér ebbe bele a karácsony? Ez az az ünnep, amikor mindenki a családjával és szeretteivel ünnepel, a vidéken élők hazajönnek a külföldön élők is tudják, merre van a szülőföld. Ez a lényeg: a találkozás öröme. Ez a zenekar tradíciót teremtett egy spontán ötlettel, összehozta az akkori egy generációt, akik aztán hozták a szülőket majd a gyerekeket is. Csongrádon mindenki készül nem csak a Szent Estére de a 25.-ei bulira is, mert tudják találkozhatnak azokkal az ismerősökkel, barátokkal, akiket évente csak egyszer láthatnak és  az Open Puszira biztos eljön. Igen eljönnek, immár közel négyszázan,vannak azok akik akkor este ott találkoznak, örülnek egymásnak, hallgatják a zenét, lazítanak és boldogok. A zenekar tagjai is szoros baráti kapcsolatot ápolnak egymással, de a humorérzékük is nagy összetartó erő. A közönség soraiban is egyre többen érzik azt, hogy ennek a kapcsolatnak részesei lehetnek bár idén fizikálisan ugyan nem, de azért ha más nagy városi rendezvényhez nem is köthető még az Open Puszi neve, ehhez az ünnephez még sok éven át még biztosan.

T. G.

Fotó: Hankó Zoltán



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

NYEREMÉNYJÁTÉK! Megnyitja kapuit a Brunnbauer Állatsimogató

Szabó Viktor

Elindult a Csongrádi konzultáció

Szabó Viktor

Égett egy személyautó Csongrádon

Szabó Viktor

Újabb rangos elismerést zsebelt be a csongrádi fotós

Szabó Viktor

Újabb gyöngyszem került elő Gyurcsány csongrádi jelöltjéről

Szabó Viktor

Szúnyoggyérítés lesz Csongrádon

Szabó Viktor

A DK „biszbasszárusa” bejelentkezett „polgi jelöltnek” Csongrádon

Szabó Viktor

Leung Ting Wingtsun Kungfu iskola indul Csongrádon

Szabó Viktor

A szentesi és csongrádi pedagógusok is ismerkedhettek a mesterséges intelligenciával

Szabó Viktor