Felgyő

Kiválóan „dobozoltak” a felgyőiek

Idén rekordszámú, 184 darab cipősdobozt csomagoltak a felgyőiek, amelyeket már negyedik éve a Baptista Szeretetszolgálat részére juttatnak el.

Forgó Zsuzsi édesapjához hűen, több olyan kezdeményezés elindítója Felgyőn, amelyben a lakossági összefogás első helyen áll. Négy éve csatlakozott a kis település Zsuzsi révén a Cipősdoboz Akcióhoz.

Karácsony tájékán, szerencsére egyre több segítő és tettre kész ember van, de sajnos sok olyan is, aki rá is szorul a jótékony felajánlásokra. Forgó Zsuzsi mint mondta, ennek ellenére kevés olyan lehetőséggel találkozott amely kifejezetten a gyerekeket célozza meg, hozzájuk kapcsolódik. A Cipősdoboz Akció ezért lett számára szimpatikus, hiszen Felgyő híres az összefogásról és a kis hölgy is erre számított. Nem is tévedett, hiszen a közel ezer lakosú településen az első évben 50 dobozt sikerült begyűjteni. Valahogy az emberek egymásnak adták át az információkat, és ha „te is adtál akkor én is adok” elven elindult egy jótékony folyamat.

A következő évben már száz feletti volt a dobozok száma, a tavalyi évben 166, idén pedig rekordot döntve 184 cipős doboznyi ajándékot sikerült összegyűjtenie a településnek. Nem nagy számokról beszélünk, de ez Felgyőn annyit jelent, hogy minden második háztartás adott egy ajándékot, segített egy rászoruló kisgyerkőcön. Ha jobban belegondolunk, az országban ha minden második család adna annak, akinek szüksége van rá, jelen esetben a gyerekeknek, már mindjárt más lenne a helyzet. Csak példaként említhető ez az összefogás, segíteni akarás.

Többnyire olyan családok készítettek cipős doboz ajándékot, akiknek van gyermekük és tudják, milyen lehet nélkülözni vagy, el tudják képzelni a nehéz helyzetet. Az egyik három gyermekes felgyői család, 23 dobozt ajándékozott, ami mindenképpen példaértékű. Zsuzsi nagyon örül annak, hogy az összefogásra az is jellemző, hogy az emberek egymást ösztönzik, az intézmények pedig egymástól vették át példaként. 

Felgyő önálló gyűjtőpontként vesz részt ebben az akcióban, amit önként vállaltak. Nincs elvárás, a kevés is több mint a semmi és csak ez számít. Minden évben bővül azon emberek köre, akik adnak egy-egy dobozt és saját rekordjaikat döntik évről évre. Zsuzsi által pedig azok köre is akik ezeket  kiváló kezdeményezéseket felkarolják, koordinálják, és évről-évre boldogsággal töltik meg a rászoruló családok karácsonyát, pedig senki sem tudja, hová kerülnek a dobozaik.

T.G.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Böde Dánielt Csongrádon fogadta a KITE

cs3_admin

Motoros baleset Felgyőn

cs3_admin

Gyűjtik és várják az ötleteket a felgyőiek

cs3_admin

“Elbántak” a szemetelőkkel a felgyőiek

cs3_admin

90 család díszítette az első Felgyői Tojásfát

cs3_admin

Díjnyertes lovak Felgyőn

cs3_admin

Felgyői hivatali baglyok

cs3_admin

„Karácsonyra szeretettel”

cs3_admin

Kinyíltak Felgyőn az első adventi ablakok

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább