Gasztro

Házi kenyér  / Koronavírus idején /

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek a kedvenc kenyér receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

A recept 8 adagra 

Hozzávalók

A kenyérhez :

50 dkg kenyérliszt

1 tasak por élesztő

2 teáskanál só

3 dl kéz meleg langyos víz 

3 evőkanál extra szűz olaj

Eszköz  :

1 darab pataki tál

Elkészítés:

A kenyérhez a lisztet át kell szitálni + só + a langyos vízben feloldani a por élesztőt. Bedagasztani addig, amíg el nem válik az edény falától.

A dagasztás befejezése előtt beleöntjük az olíva olajat. Pár percig még dagasztjuk, majd letakarjuk és hagyjuk kelni. (én rátettem a radiátorra). Amikor megkelt, akkor kiborítjuk a deszkára és átgyúrjuk (hogy a levegő kimenjen belőle). A kikent tepsibe beletesszük, letakarjuk és pihentetjük 15 percig. Pihentetés után lekenjük a sütőedényben a tetejét langyos vízzel és bevágjuk két helyen. A pataki tálat hideg sütőbe helyezzük, 200C-ra vesszük a sütőt és 1 órát sütjük, ekkor levesszük  a tetejét és további 15 perc alatt pirosra sütjük. A sütés végeztével kiborítjuk egy rácsra, és a tetejét megkenjük langyos vízzel. Hagyjuk kihűlni. 

Jó sütögetést!

Forrás: Newgourmetshef

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Megválasztották az ország legjobb pálinkáit

cs3_admin

Birsalma kompót

cs3_admin

A nagy melegben egy kellemes koktél: New Yorker

cs3_admin

A Karikó-féle Huncut szilva herceg lett az ország tortája.

Pászti Dániel

Itt a spárga szezon, két egyszerű recept

cs3_admin

Húsvéti kalács

cs3_admin

Húsvéti receptek

cs3_admin

Vegán egytálétel

cs3_admin

Dobos József és a Dobostorta…

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább