Csongrád

Karácsonyi angyalok Csongrádon

Te is lehetsz karácsonyi angyal néven Online cipősdoboz adománygyűjtő kampányt indított Csongrádon a Kertvendéglő, Rácz Nikolett és Ujszásziné Soós Márta önkéntes segítők.

Kódor Norbert, a Kertvendéglő üzletvezetője arra a kérdésre, hogyan jött az ötlet, a hírportálunknak a következőket nyilatkozta:

„A vendéglátás nehéz helyzetbe került a covid miatt és ilyenkor jövünk rá, hogy vannak családok, akik még nehezebb körülmények között élik mindennapjaikat és nem is kellett sokat gondolkodnom azon, hogyan lehetne segíteni más családokon. Telefont ragadtam és hívtam Rácz Nikolt, akivel régóta baráti kapcsolatban vagyok és tudom, ahol csak tud segít. Nikol beszélt Ujszásziné Soós Mártival, aki szintén segítő angyalként tevékenykedik egy nagyszerű segítő csapattal a mai napig is. Ezzel összeállt a csapat, tudom, hogy a karácsony hangulata célba fog érni!

Vasárnap kezdtük el a gyűjtést. Online a Kertvendéglő a www.angyal.kertvendeglo.eu aloldalán lehet feladni az ajándékokat, vagy személyesen a Kertvendéglő teraszára is el lehet hozni. Aki az utóbbi módon, személyesen hozza el a csomagot, azt egy gyönyörű karácsonyi fotófal várja Fazeka Lívia jóvoltából, ahol minden felajánló fotózgathat, szelfizgethet.”

„Az ajándékokat gyerekeknek szánjuk, ezért arra kérünk minden kedves adományozót, hogy írja rá kinek szánja az ajándékot: pl., 5 éves kislány. Szeretnénk mi is megajándékozni azokat, akik ajándékcsomagot állítanak össze, így a felajánlók között minden héten sorsolni fogunk vásárlási utalványt, sültestálat az ünnepi asztalra, pizzabérletet, bor válogatást, stb.

Szeretnénk Bokroson is egy gyűjtő helyet találni ahol a bokrosi lakosok is le tudják adni a gyerekeknek szánt ajándékokat.” – mondta Kódor Norbert üzletvezető.

Már gyűlnek az ajándékokFotó: Facebook/Kertvendéglő

Rácz Nikolett gyógypedagógus (Ujszásziné Soós Mártával közösen a tevékenységükért idén Város Közösségéért Díj kitüntetésben részesültek), aki a koronavírus-járvány első hulláma alatt önkéntes csapatával segítette a rászorulókat a karácsonyi jótékonysági akcióról azt mondta, hogy az ötlet már az ősszel felmerült:

„Egy dolog biztos volt, hogy valamivel készülni fogunk a látókörünkbe került hátrányos helyzetű, rászoruló gyerekeknek.”

„Az összegyűjtött csomagokat, ajándékokat személyesen juttatjuk el a rászorulóknak december 20-án. Remélem olyan sok cipősdoboz fog összegyűlni, hogy két nap hordani fogjuk. Már nagyon sokan kerestek bennünket és jelezték, hogy csomagokat fognak hozni, amelyeket a Kertvendéglő teraszán gyűjtjük össze gyönyörű karácsonyi dekorációk között. Többet nem árulhatok el a részletekről, szeretnénk, hogy a családoknak meglepetés legyen.”

Ujszásziné Soós Márta, a Csongrád Angyalai Facebook Csoport működtetőjében is már ősszel megfogalmazódott a gondolat, hogy a Csongrád Angyalai csoport által támogatott családoknak valahogy szebbé, ünnepibbé kellene tenni a karácsonyukat. Jelenleg közel 20 család az, akiket rendszeresen támogatnak (ruhákkal, bútorokkal, használati tárgyakkal, élelemmel stb.).

„Nikivel ötleteltünk, hogy mit is kellene tennünk. Ekkor szereztem róla tudomást, hogy a Kertvendéglő tulajdonosa Kódor Norbi (aki már eddig is sok adománnyal támogatta a nehéz helyzetben élőket) is készül valami meglepetéssel karácsonyra. Itt találkoztak a gondolataink, terveink. Egyeztettük, hogy mit hogyan valósítsunk meg, és így indult útjára a cipősdobozos akciónk. A többi, december 20-án minden érintett család számára legyen meglepetés!” – fogalmazott a Csongrád Közösségért Díjas gyógypedagógus.

A szervezők remélik, hogy egyre többen csatlakoznak az akcióhoz.

Közös mottójuk „Segíts velünk, hogy szebbé tegyük a Karácsonyt!”

A karácsonyi angyalok elérhetőségei:
Rácz Nikolett: +36303688624
Ujszásziné Soós Márta: +36304055636- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Csongrádra is lecsapott a vihar + FOTÓK!

Szabó Viktor

A csongrádi Tyukász Anna amerikai karrier előtt áll

Szabó Viktor

Csongrádról és Szentesről is érkeztek a Harcművészek a határon túliakért elnevezésű programra

Szabó Viktor

Falat bontva törtek be egy csongrádi kisboltba

Szabó Viktor

Blikk: Jó mulatság, férfimunka – Nagyot Villan-tóttak az erős emberek Csongrádon

Szabó Viktor

Hajvasalót lopott egy csongrádi fiatal, bíróság elé áll

Szabó Viktor

Másodfokú riasztást adtak ki, érkeznek a viharok Szentes és Csongrád környékére is!

Szabó Viktor

Színes lufik szálltak le reggel Csongrádra

Szabó Viktor

24 utcai lámpa búráját és izzóját lőtte ki csúzlival egy fiatal Csongrádon

Szabó Viktor