Térség

Indul a darázsinvázió

Wasps in comb

Talán már sokan észrevették: indul a darázs-szezon, egyre több rovart lehet látni a kertekben, akik olykor a házba is betévednek. A rovarok csípése nemcsak fájdalmat, hanem – erre érzékenység esetén – akár komolyabb szövődményeket is okozhat. Éppen ezért fontos az olyan szakemberek munkája, akik el tudják távolítani a veszélyes helyen lévő darázsfészkeket.

A katasztrófavédelem már nem foglalkozik vele, de szükséges szakember segítsége, hiszen a méhek, darazsak eltávolítása egy speciális foglalkozás, speciális eszközök kellenek hozzá.

Túri-Kis Csaba szakembertől megtudtuk: A darazsakról azt kell tudni, hogy nyár végére szaporodnak el, mivel csak egy megtermékenyített anya telel át. Kell 2-3 hónap, mire rendes család lesz, ezért támadnak az év ezen időszakában.

Ma a darazsak egyre nagyobb gondot jelentenek minden évben. Az eltávolítás házilag veszélyes lehet. Aki allergiás rá, annak komoly baja is lehet. Úgyhogy, ha darázsproblémánk van, mindenképp szakemberhez kell fordulni.

Csongrád-Csanád megyében (igény szerit távolabb is) darázsirtó szakemberhez a 06307734037-os telefonszámon (Túri-Kis Csaba) fordulhatnak bizalommal. (x)

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Térségünkben 16 kistelepülés nyert a szociális tüzelőanyag támogatás pályázaton

cs3_admin

Ritka madarakat figyeltek meg Csongrád-Csanád megyében a hétvégén

cs3_admin

Körbálák égtek Vásárhely határában

cs3_admin

Egy autó csapódott buszmegállóba Mártélynál

cs3_admin

Mentőhelikopter szállította el a súlyosan sérült férfit Vásárhely közelében

cs3_admin

A hatékony kontaktkutatásban elengedhetetlen a mobiltelefonos applikációk használata

Endre Araczki

Őrizetben a sorozatbetörő

cs3_admin

A US Openen a harmadik fordulóig jutott Fucsovics Márton feljött a 61. helyre a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Endre Araczki

Hármas karambol az 55-ös főúton, hárman megsérültek

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább