Térség

Indul a darázsinvázió

Wasps in comb

Talán már sokan észrevették: indul a darázs-szezon, egyre több rovart lehet látni a kertekben, akik olykor a házba is betévednek. A rovarok csípése nemcsak fájdalmat, hanem – erre érzékenység esetén – akár komolyabb szövődményeket is okozhat. Éppen ezért fontos az olyan szakemberek munkája, akik el tudják távolítani a veszélyes helyen lévő darázsfészkeket.

A katasztrófavédelem már nem foglalkozik vele, de szükséges szakember segítsége, hiszen a méhek, darazsak eltávolítása egy speciális foglalkozás, speciális eszközök kellenek hozzá.

Túri-Kis Csaba szakembertől megtudtuk: A darazsakról azt kell tudni, hogy nyár végére szaporodnak el, mivel csak egy megtermékenyített anya telel át. Kell 2-3 hónap, mire rendes család lesz, ezért támadnak az év ezen időszakában.

Ma a darazsak egyre nagyobb gondot jelentenek minden évben. Az eltávolítás házilag veszélyes lehet. Aki allergiás rá, annak komoly baja is lehet. Úgyhogy, ha darázsproblémánk van, mindenképp szakemberhez kell fordulni.

Csongrád-Csanád megyében (igény szerit távolabb is) darázsirtó szakemberhez a 06307734037-os telefonszámon (Túri-Kis Csaba) fordulhatnak bizalommal. (x)

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Zebrán ütöttek el egy férfit Vásárhelyen

cs3_admin

Segédmotorost ütöttek el Hódmezővásárhelyen

cs3_admin

Két baleset is az M5-ösön, a két kamion műszaki mentése estig is eltarthat

cs3_admin

Kihajtott a védett útra, baleset lett belőle

cs3_admin

Halálos baleset történt Kecskemét térségében

cs3_admin

Személyautónak, majd fának csapódott egy autó Vásárhelyen

cs3_admin

Őzek miatt csapódott árokba egy autó a 4421-es úton

cs3_admin

Sűrű köd miatt baleset Vásárhelyen

cs3_admin

Szentesen is megkezdték az egészségügyi dolgozók oltását.

Endre Araczki

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább