Csongrád

Elkészült a Csongrádi Borfesztivál teljes programja

Elkészült a Csongrádi Borfesztivál teljes programja, adták hírül a rendezvény hivatalos Facebook oldalán. A csongrádi borok népszerűsítése céljából minden év augusztusában, így idén is megrendezésre kerül a rendezvény.

A több, mint két évtizeddel ezelőtt elindított fesztivál elsődleges célja volt minél szélesebb körben megismertetni a nagyközönséggel a csongrádi borokat, hisz a város 1987-ben Rómában elnyerte a Szőlő és a bor nemzetközi városa címet. Legjellemzőbb borfajták a Cabernet, a Kékfrankos, a Zweigelt és a Kadarka. Ez a szándék az évek alatt kibővült az ország más neves borászatainak bevonásával, mely magával hozta a minőségi borfogyasztás, és a borhoz kapcsolódó egyéb termékek megjelenését is. 

A borok mellett az utóbbi években megjelentek a kézműves gasztronómiai termékek, ilyen a házi sajt, a kemencében sült langalló, az édesebb ízek kedvelőinek parázson sült kürtöskalács, különféle lekvárok és szörpök, melyek mind- mind családi manufaktúrák termékei. A három-négy napos fesztivál színes kulturális és szórakoztató programot nyújt minden korosztály számára. A gyermekeket játszóház, kézműves foglalkozás és mesejáték várja.  A népzene és a néptánc már-már visszatérő eleme a programsorozatnak, mivel a városban működő országszerte ismert Alföld Néptáncegyüttes hagyományosan a fesztivál zárasaként tartja nyári néptánc gáláját.

– Hirdetés –

Hasonló bejegyzések

Két autó ütközött Csongrádon

cs3_admin

Bökényi Művészeti Napok

cs3_admin

Kerékpárost ütött el egy autó Csongrádon (képgalériával)

cs3_admin

Földi szúnyoggyérítés Csongrádon

cs3_admin

Csongrádi rendőrkapitánya lesz Jász-Nagykun-Szolnok megyének

cs3_admin

Az önkénteseket köszöntötték Csongrádon

cs3_admin

Kigyulladt egy autó motortere Csongrádon

cs3_admin

Elstartolt az idei Laguna Beach programsorozat

cs3_admin

Autóbuszos út a mórahalmi Patkó Lovas Színházba

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább