Koronavírus Térség

Kész a segítségnyújtásra a megyei önkormányzat

Összhangban Magyarország Kormánya intézkedéseivel, a Csongrád Megyei Önkormányzat vezetése is döntéseket hozott, amellyel a koronavírus járvány következményeit megyei szinten kívánja enyhíteni.

Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke ma levélben fordult a megye polgármestereihez, amelyben arról a szándékáról biztosította a településvezetőket, hogy Csongrád megye önkormányzata a helyi önkormányzatokon keresztül kész segítséget nyújtani azoknak a diákoknak, akik számára nehézséget jelent a tantermen kívüli, digitális oktatáshoz való hozzáférés. A politikus arra kéri a településvezetőket, hogy jelezzék a megyei önkormányzatnak, amennyiben helyben nem kezelhető, technikai probléma merülne fel a tananyag elérését illetően.

Ezzel együtt a megyében termelt élelmiszerek vásárlására és fogyasztására hívja fel a Csongrád megyeiek figyelmét a közgyűlés elnöke. A hazai élelmiszer-előállítási- és forgalmazási szabályok szigorúak, a megyei termelők és feldolgozók hagyományosan magas minőségű termékeket visznek piacra, ezért azt ajánlja Gémes László a megyében élőknek, hogy bevásárláskor a helyi élelmiszereket részesítsék előnyben.

Az elnök a megye lakosságát a kormányzati intézkedések betartására kéri és azt javasolja, hogy mindenki az egymásért átérzett felelősséggel alkalmazkodjon a naponta változó feltételekhez. Ennek megkönnyítésére a Csongrád Megyei Önkormányzat Hivatalában elrendelte az ügyeleti munkarendet. A munkatársak számára megteremtették a távmunka feltételeit és 10 nap rendkívüli szabadságot kapnak annak érdekében, hogy a gyermekek és a szülők-nagyszülők segítségére tudjanak lenni a megváltozott körülmények között.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Brutális baleset Mélykút közelében, az egyik sofőrért mentőhelikopter érkezett

cs3_admin

Teherautó és egy személyautó ütközött egymással Hódmezővásárhely és Orosháza között

cs3_admin

Meghalt 4 beteg, 54-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

cs3_admin

Személyautóba csapódott nagy sebességgel egy kisteherautó Jakabszállásnál

cs3_admin

Frissítve – Megtalálták a szegedi kettős emberölés gyanúsítottjának holttestét

cs3_admin

Meghalt 9 beteg, 202-vel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

cs3_admin

Fél évszázad után ismét költ kis csér a Csaj-tavon

cs3_admin

Szalagkorlátnak csapódott a Daewoo, majd egy BMW-nek is nekiütközött – baleset az M43-as autópályán

cs3_admin

Mától Csongrád-Csanád megyében is tűzgyújtási tilalom van érvényben

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább