Koronavírus Térség

Kész a segítségnyújtásra a megyei önkormányzat

Összhangban Magyarország Kormánya intézkedéseivel, a Csongrád Megyei Önkormányzat vezetése is döntéseket hozott, amellyel a koronavírus járvány következményeit megyei szinten kívánja enyhíteni.

Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke ma levélben fordult a megye polgármestereihez, amelyben arról a szándékáról biztosította a településvezetőket, hogy Csongrád megye önkormányzata a helyi önkormányzatokon keresztül kész segítséget nyújtani azoknak a diákoknak, akik számára nehézséget jelent a tantermen kívüli, digitális oktatáshoz való hozzáférés. A politikus arra kéri a településvezetőket, hogy jelezzék a megyei önkormányzatnak, amennyiben helyben nem kezelhető, technikai probléma merülne fel a tananyag elérését illetően.

Ezzel együtt a megyében termelt élelmiszerek vásárlására és fogyasztására hívja fel a Csongrád megyeiek figyelmét a közgyűlés elnöke. A hazai élelmiszer-előállítási- és forgalmazási szabályok szigorúak, a megyei termelők és feldolgozók hagyományosan magas minőségű termékeket visznek piacra, ezért azt ajánlja Gémes László a megyében élőknek, hogy bevásárláskor a helyi élelmiszereket részesítsék előnyben.

Az elnök a megye lakosságát a kormányzati intézkedések betartására kéri és azt javasolja, hogy mindenki az egymásért átérzett felelősséggel alkalmazkodjon a naponta változó feltételekhez. Ennek megkönnyítésére a Csongrád Megyei Önkormányzat Hivatalában elrendelte az ügyeleti munkarendet. A munkatársak számára megteremtették a távmunka feltételeit és 10 nap rendkívüli szabadságot kapnak annak érdekében, hogy a gyermekek és a szülők-nagyszülők segítségére tudjanak lenni a megváltozott körülmények között.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Felborult egy kamion Nagyszénásnál

cs3_admin

Elhunyt 192 beteg, 11 152 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Mezőgazdasági gépnek ütközött egy személyautó Hódmezővásárhely és Székkutas között

cs3_admin

Tűz volt egy hódmezővásárhelyi ház konyhájában

cs3_admin

Elhunyt 195 beteg, 6390 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Kisteherautó és személygépkocsi ütközött össze Kecskemét északi részén, az 5-ös főúton

cs3_admin

Személyautók ütköztek a 47-es főút közelében

cs3_admin

Elhunyt 162 beteg, 11 871 új fertőzöttet találtak Magyarország

cs3_admin

Szalagkorlátnak csapódott egy autó a 47-esen

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább